avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hartuire locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hartuire locul de munca

Lucrez la stat într un spital unde am venit prin transfer din noiembrie, automat un. Post l am ocupat eu iar alte doua au dat examen, după noi la diferența de o luna au mai dat trei examen dar ele sunt pe perioada determinata. De vre o luna de unde șefii ma lăudau ca muncesc și muncesc bine au început dintr o data sa minta ca eu greșesc, dar nu mi au arătat greșelile, am fost jignita ca ma droghez ceea ce nu este adevărat le am zis să-mi facă ce teste vor, am fost trimisa la reevaluare care bineînțeles ca a ieșit cu bine, când am fost la șefi sa întreb dacă este ok ei au incput sa spună ca ii doare undeva de reevaluare ca eu tot greșesc numai ca nu îmi mai spun ca să nu cred ca au ceva cu mine și le a pus pe asistente sa ia prezentările greșite sa le de a colegiilor meu sa le rezolve asta ca să nu cred eu ca au ceva cum8ne. Colegii au spus ca eui chia nu știu nimic. Peoblema mea este ca este ca nu sunt pila și ei se poarta asa a să scape de mine și sa bage pepostul meu pe una din cele 3 pe determinata. Nou lucrând la stat știu ca dacă te dau afara ori îți dau demisia se blochează postul, dacă pleci prin transfer se pierde postul. Nu știu Daca în contract scrie ca lucrez în upu au voie sa m dea pe alta secție și sa o aducă pe una dintre cele trei care qcum câteva zile a dar examen pe spital dar nu la nou în upu.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
bibicarina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 21 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza angajatorul in scrfis, cu nr. de inregistrare/ data, sa prezentati situatia asa cum este si sa solicitati raspuns scris cu masurile dispuse.
In baza sesizarii si a raspunsului primit, daca vi se desface CIM pe motiv disciplinar/ incompetenta puteti deschide actiune in instanta impotriva angajatorului.
Contractul de munca (locul de munca) poate fi modificat prin act aditional semnat de ambele parti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
....
b) locul muncii;
...

Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, si anume :
- delegare
- detasare
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

.. Nou lucrând la stat știu ca dacă te dau afara ori îți dau demisia se blochează postul, dacă pleci prin transfer se pierde postul....


In cazul incetarii c.i.m./ transferului, postul devine vacant si mai poate fi ocupat in conditiile prevazute de lege.

Hartuirea la locul de munca. Cum se pot apara salariatii de abuzurile de la serviciu?
www.avocatnet.ro/articol_369...
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul sefilor fata de angajat h1p2d3 h1p2d3 Lucrez pe post nederminat in Clinica de stat, in compartiment ATI post asistent anestezie.Situatia mea este si a colegelor mele din compartiment.Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca Alexandra Anton Alexandra Anton Bună seara. Lucrez in spital pe secția laborator punct urgență. Săptămâna trecută ,luni,am fost diagnosticata cu viroza pulmonara. Mi sa dar din ... (vezi toată discuția)
Transfer intern la servici tms11 tms11 buna ziua, Doresc sa ma transfer pe un alt post la fabrica, in cadrul altui departament, dar managerul departamentului nu este de acord, doar managerul ... (vezi toată discuția)