avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca

Bună seara. Lucrez in spital pe secția laborator punct urgență. Săptămâna trecută ,luni,am fost diagnosticata cu viroza pulmonara. Mi sa dar din urgență upu concediu medical până pe data de 17. Vineri mi-am prelungit CM cu încă 7 zile. Astăzi asistenta sefa împreună cu sefa de laborator m-au sunat si mi-au zis că la următorul CM nu voi mai lucra în,,urgență,,..voi fi dată afară sau voi fi dată sa lucrez la program de zi. Tin sa mentionez ca eu am dat concurs pentru acest loc de munca care a fost specificat de la început ca este pentru urgență (adică voi face numai gărzi).
Nu am avut alt CM în acest an.
Va rog din suflet ajutați- mă că ma amenință la tot pasul că voi rămâne fără loc de muncă.
Anul trecut am avut o altercatie cu sefa de laborator si am ajuns în spital la un pas de accident cerebral. Atunci am avut medical 21 de zile cu tot cu zilele de weekend. Iar în luna noiembrie 5 zile de medical pentru copil.
Am nevoie de sfaturi, cum să procedez. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 22 Februarie 2017
1. Concedierea nu poate fi dispusa decat cu respectarea prevederilor legale in materie. In caz contrar, concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

2. Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
....
a) locul muncii;
....

Asadar, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a c.i.m. - locul muncii - numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege,si anume :
- delegarea
- detasarea
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire locul de munca bibicarina bibicarina Lucrez la stat într un spital unde am venit prin transfer din noiembrie, automat un. Post l am ocupat eu iar alte doua au dat examen, după noi la diferența ... (vezi toată discuția)
Abuzul sefilor fata de angajat h1p2d3 h1p2d3 Lucrez pe post nederminat in Clinica de stat, in compartiment ATI post asistent anestezie.Situatia mea este si a colegelor mele din compartiment.Vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Transfer de pe o secție în alta a spitalului Nico chetan Nico chetan Bună ziua, Doresc sa ma transfer de la actualul loc de munca - asistent medical pe o alta secție în cadrul aceluiași spital. Am primit acceptul la viitorul ... (vezi toată discuția)