avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer de pe o secție în alta a spitalului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer de pe o secție în alta a spitalului

Bună ziua, Doresc sa ma transfer de la actualul loc de munca - asistent medical pe o alta secție în cadrul aceluiași spital. Am primit acceptul la viitorul loc de munca dar șef. De secție actual nu vrea sa semneze pe motiv ca pierde postul. Poate face acest lucru? Este obligatoriu sa am acceptul ambilor șefi de secție? În acest moment sunt detașat pe o alta secție la cererea conducerii spitalului și cu acordul meu. În caz ca nu se aproba transferul se poate prelungi detașarea? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 13 Septembrie 2018
1. In acest caz, nu este posibil transferul de pe o sectie pe alta.... nu este prevazut de lege.

2. In speta, poate fi vorba despre o schimbare a locului de munca , situatie in care locul de munca de pe sectia actuala devine vacant.

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
..
b) locul muncii;
....
Prin urmare, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor.

3. In cazul dvs.,poate opera delegarea ...Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin ministerul sanatatii-buna ziua, stie cineva de un ordin al ministerului sanatatii ... logofatu logofatu Buna ziua, stie cineva de un ordin al ministerului sanatatii prin care se interzic transferurile de pe o sectie pe alta intr-un spital si se accepta doar ... (vezi toată discuția)
Transfer intern la servici tms11 tms11 buna ziua, Doresc sa ma transfer pe un alt post la fabrica, in cadrul altui departament, dar managerul departamentului nu este de acord, doar managerul ... (vezi toată discuția)
Transfer versus delegare ContSters81656 ContSters81656 Nevasta a fost mutata in cadrul aceleiasi institutii, intr-un alt loc de munca aflat la 12 km de vechiul loc de munca pe un post similar(pe 2 ani), iar o ... (vezi toată discuția)