avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transfer versus Delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transfer versus Delegare

Nevasta a fost mutata in cadrul aceleiasi institutii, intr-un alt loc de munca aflat la 12 km de vechiul loc de munca pe un post similar(pe 2 ani), iar o persoana de la actualul loc de munca a fost mutata in locul ei la oras.Conform contractului individual de munca, locul de munca este specificat ca fiind in oras(vechiul loc de munca) si nu in alta locatie.
In nota interna primita de nevasta, se specifica ca datorita reorganizarii ea este transferata la noul loc de munca. Vreua sa specific ca reorganizarea nu indeplineste conditiile art.3, din Legea 329/2009(este vorba de o institutie publica) si chiar nu s-a facut nicio reorganizare cu exceptia mutarii a 3 persoane , iar conform Codului Muncii singura varianta legala este delegarea. Cele 60 zile specificate ca obligatorii in Codul Muncii au expirat si nu mai vrea sa mearga la vechiul loc de munca(pentru prelungirea cu inca 60 de zile a delegarii este nevoie de acceptul ei conform art.44 din Codul Muncii)
Intrebari:
1.Poate contesta mutarea si sa solicite conducerii retrimiterea la vechiul loc de munca?
2.Poate solicita decontarea cheltuielilor de transport si acordarea indemnizatiei legale de delegare (in conditiile prevazute de lege) pe perioada de 60 de zile cat a fost delegata(conform lor, transferata)?
3.In urma sesizarii conducerii institutiei angajatorul poate solicita unilateral modificarea contractului de munca cu trecerea si a altei locatii a locului de munca?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
ContSters81656, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 4 Noiembrie 2013
Este personal contractual sau functionar public?
Este personal contractual
Delegarea trebuia contesta in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de delegare.

La terminarea perioadei de 60 de zile, daca nu-si da acordul la o noua prelungire, atunci va trebui sa revina la locul initial avut inainte de delegare.

Modificarea unilaterala a c.i.m. se poate face :
- prin detasare
- prin delegare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră,
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau
- ca măsură de protecţie a salariatului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi mutat Draghina Draghina Buna ziua, ma confrunt cu o problema foarte mare. Lucrez in cadrul primariei avand functia de inspector. Am lucrat la asistenta sociala 3 ani dupa care am fost ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca? gabytoma gabytoma Lucrez la o firma care are sediul in Bucuresti.Pana la 1.12.2013 am apartinut de un punct de lucru in Ploiesti,data la care am primit acte aditionale la ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca joe17 joe17 Care este modalitatea legala de modificare din vointa unilaterala a angajatorului, a locului de munca intr-o unitate, bineinteles cf. pregatirii profesionale.. ... (vezi toată discuția)