Lucrez la o firma care are sediul in Bucuresti.Pana la 1.12.2013 am apartinut de un punct de lucru in Ploiesti,data la care am primit acte aditionale la cotractul de munca prin care se specifica ca de la aceasta data vom apartine de Sucursala Bucuresti.
Va dau aceste informatii inainte pentru a fi totul cat mai clar.De asemenea in Ploiesti au existat mai multe puncte de lucru pe care le-au unit intr-unul singur(noi lucrand in locatii diferite....societatea fiind cu profil de prestari servicii)
Cu data 10.01.2014 am fost mutata(eu si mai multi colegi) din locatia din Ploiesti la o alta locatie in afara Ploiestiului dar pe aceiasi functie. Nu ni sa dat nici un act aditional prin care sa fim instiintati,nici o perioada pe care vom fi mutati doar justificarea ca trebuie sa invatam sa muncim in toate locatiile unde firma presteaza servicii.
Intrebarea mea este: Erau obligati sa ne faca acte aditionale la contractul de munca sau nu? Putem fi mutati pe o perioada determinata(conform codului muncii)sau pe o perioada nedeterminata asa cum ni sa spus de catre Directorul general?
De la sefi am primit raspunsul ca fiind acelasi punct de lucru nu se considera aceasta mutare ca fiind delegare....cu toate ca locatiile de lucru sunt diferite(una in Ploiesti si cealalta in afara Ploiestuiului plus ca specificul postului si zona in care se lucreaza este diferita).
Va multumesc
Delegarea poate fi dispusă în cadrul aceleiaşi unităţi, la o unitate componentă, la o subunitate sau la o altă unitate(Vlad Barbu, Dreptul muncii. Curs universitar, Editura Naţional, Bucureşti, 2003, p. 140)
Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
Schimbarea locului de munca, exceptie facand prevederile din Codului Muncii, nu se poate face decat cu acordul partilor.
Delegare?
mihaela_1968
Buna ziua!
Cum putem transfera temporar ( 1 sapt) niste salariati dintr-o sectie in alta, daca nu vor sa semneze actul aditional?
Pot face o decizie de ... (vezi toată discuția)