avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda ITM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda ITM

Am fost sanctionati de ITM cu amenda de 20.000 lei si am achitat 10.000 lei in termen de 15 zile, apoi am deschis proces si am primit ca solutie schimbarea amenzii in avertisment dupa terminarea procesului .Cum ne putem recupera banii achitati?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:49, 22 Iulie 2019
Buna ziua,
Solicitati sa vi se restituie banii . Daca itm refuza va trebui sa deschideti un nou proces.
Multumesc pentru raspuns.Am achitat banii la anaf, nu la itm.Nu inteleg de ce ar refuza itm din moment ce avem o hotarare definitiva de la tribunal?
..
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
ioanax05, utilizator
Cu sentința legalizată mergeți la anaf completați o cerere scrisă prin care solicitați restituirea banilor și se rezolva.Nu ar trebui să intampinati probleme.

ioanax05 a scris:

Multumesc pentru raspuns.Am achitat banii la anaf, nu la itm.Nu inteleg de ce ar refuza itm din moment ce avem o hotarare definitiva de la tribunal?

Asa e! teoretic nu ar trebui sa intampinati probleme ... dar, din pacate traim in Romania... si asta ne ocupa tot timpul :(

Alte discuții în legătură

Inmatricularea unui vehicul cu suma care trebuie sa mi-o restituie statul din castigarea unui alt proces tot cu taxa auto. cristinagt cristinagt Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti daca este posibila urmatoarea situatie si daca da cum ar trebui sa procedez. Am inmatriculat o masina in 2012, am platit ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda itm Alexass05 Alexass05 am primit amenda 20.000 lei pt o persoana fara contract de munca.Dc voi contesta in instanta ce suma voi achita la finalul procesului in situatia in care nu ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli ... Viorel Olaru Viorel Olaru Anulare proces verbal de contraventie,obligă intimanta la cheltuieli de judecata dar respinge capătul de cerere privind restituirea sumei de 1000 ... (vezi toată discuția)