avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu de maternitate și ICC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu de maternitate și ICC

Bună ziua,

Am și eu câteva nelămuriri cu privire la acordarea concediului de maternitate și a ICC.
În prezent sunt angajată la 2 companii, la una am contract de 8 ore de aproape 3 ani, iar la cealaltă contract de 4 ore de aproape 2 luni.
As dori să îmi iau concediu de maternitate de acum din august la firma unde lucrez 8 ore (prenatal), iar la cealaltă să lucrez în continuare până la naștere (estimat începutul lui octombrie).

Întrebările mele ar fi:
1. Pot să îmi iau concediu la o firma și la una nu?
2. Când voi intra în concediu creștere copil ICC? Cele 126 zile de concediu de maternitate trebuie luate integral la ambele firme, având în vedere că după naștere voi avea 126 de zile de luat la o firma și la cealaltă apx 70 zile și când ar trebui să depun actele pentru indemnizație?
3. Cum se vor lua în calcul veniturile pentru calcularea indemnizației, dacă eu în ultimele 2 luni la o firmă voi lucra, iar la cealaltă voi fi în concediu de maternitate?

Mulțumesc! O zi frumoasă!
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate si icc danasla danasla Buna ziua,ma poate ajuta cineva va rog mult cu un sfat? urmeaza sa nasc pe 30 noiembrie,inca nu am intrat in concediul de maternitate deoarece nu stiu cum e ... (vezi toată discuția)
Gravida in perioada somajului monicutzmirel monicutzmirel Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri: de pe data de 10.10.2009 pana pe data de 31.11.2009 am lucrat la o firma, iar de pe 01.12.2009 am intrat in somaj pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a celui de-al doilea copil adistoica adistoica Buna ziua, as dori sa stiu care este baza de calcul, conform noilor reglementari, pentru al doilea copil nascut la scurt timp dupa terminarea primului ... (vezi toată discuția)