avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum poate să cumpere soția o proprietate doar pe ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum poate să cumpere soția o proprietate doar pe numele ei, astfel încât să nu poată fi executată pentru creanțele soțului?

Buna ziua,
Poate sa dobandeasca sotia ,prin contract de vanzare cumparare o proprietate doar pe numele ei, fara ca ulterior aceea proprietatea sa faca subiectul unei executari silite datorata unor creante ale sotului. Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:22, 23 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă soțul vrea sa-i vândă soției casa, nu va putea evita executarea silită. Asta ar însemna sustragere de la executare silită, ceea ce legea sancționează prin anularea actului de V/C.

Creditorul păgubit de acestă tranzacție, va cere în instanță anularea actului de V/C care îi este inopozabil.

Dacă vrea să cumpere de pe piață un imobil, fiind căsătorită se consideră bun comun, și jumătatea soțului va putea fi scoasă la licitație, după ce se va face o partajare de cota parte a soției.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2019
Dapix, utilizator
Va multumesc!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate. Fie schimba regimul matrimonial in cel al separatiei de bunuri, fie declara ( daca lucrurile stau asa ) ca cumpara cu bani proprii si declara si sotul ca e asa, astfel va intabula ca bun propriu.

Iulian badea a scris:

Buna ziua,
Poate sa dobandeasca sotia ,prin contract de vanzare cumparare o proprietate doar pe numele ei, fara ca ulterior aceea proprietatea sa faca subiectul unei executari silite datorata unor creante ale sotului. Va multumesc

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, daca dovedeste ca sumele de bani cu care cumpara proprietatea sunt din fonduri proprii (mostenire, donatie, ...) La cumparare se trece in contract si la inregistrare la primarie se face la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziție imobil de la o societate în executare silită. are șanse cererea de anulare a întabulării făcută de lichidator? enroliv enroliv Buna ziua, Am cumparat de la o societate comerciala, cu asociati sot si sotie, in parti egale un imobil. Cei doi soti erau in procedura de divort, In urma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu am niste executari silite iar salariu+diurna imi ... Rayonsil Rayonsil Buna ziua, Eu am niste executari silite iar salariu+diurna imi este virat in contul sotiei cu acordul meu. Sotia se poate considera complice sau poate ... (vezi toată discuția)
urgent!anulare contract de vanzare cumparare imobil irinamaria32 irinamaria32 urgent!anulare contract de vanzare cumparare imobil Buna ziua! sunten o asocia nonprofit - CAR , am incheiat un contract de imprumut cu o persoana fizica ... (vezi toată discuția)