avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La 15 m de casa noastră s-a deschis un grătar care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La 15 m de casa noastră s-a deschis un grătar care ne umple de fum și mirosuri, iar noi nu mai putem deschide geamurile. Este insuportabil, ce soluții sunt pentru a avea din nou aer curat?

Buna ziua
Ma numesc Adriana. locuiesc la curte. La 15 m de casa noastra s-a dechis un gratar. De Luni pana Duminica noi avem in curte fum si miros de mici si prajeala.
Este insuportabil, nu putem deschide gamurile, nu putem aerisi.
Ce solutii avem sa avem din nou aer curat?
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: g_rugio , utilizator 23:31, 5 August 2019
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati firma/ proprietarul gratarului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa ia masuri pentru dirijarea gazelor/ fumului de la gratar, la inaltime, facand posibila dispersia gazelor in atmosfera,tinand cont de directia predominanta a vantului din zona.
Puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Notificarea si sesizarea se pot face prin posta cu confirmare de primire.
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns. Orice sfat imi este de ajutor
Am trimis notificare firmei cu confirmare de primire. Luni se implinesc 2 saptamani de cand am trimis scrisoarea dar nu am primit inapoi confirmarea. Cred ca nu vor sa o primeasca.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa primiti un raspuns de la posta. Pastrati documentele. Va pot fi utile daca va decideti sa deschideti actiune in instanta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autorizatia de functionare a firmei este data de Primarie, Agentia de Mediu si Inspectoartul de sanatate publica. De asemenea au, cel putin pe propria raspundere , autorizatie de la pompieri ... la toate autoritatile astea

... pentru ca asa cum dvs aveti obligatii privind inaltimea cosului de fum de la soba si ei au obligatii d-astea ... in plus e nesanatos pentru clientii gratarului, asa la ISP ar trebui sa le dea cel putin avertisment si obligarea la inaltarea unui cos de fum
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să vă serviți de reglementările referitoare la „igiena și sănătatea publică în zonele de locuit” din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014, Anexa, art. 5. (v. [ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce rezolvari posibile sunt in cazul unui horn de soba plasat ... vioreanu mihai vioreanu mihai Ce rezolvari posibile sunt in cazul unui horn de soba plasat langa gardul de vecinatate ,pe peretele unei anexe construite fara proiect si care ne afecteaza ... (vezi toată discuția)
Coş evacuare gaze de la centrală - poluare in curte Gheorghiţă3 Gheorghiţă3 Bună ziua! Vecinul meu şi-a făcut recent un coş de tip ventuză pentru evacuare gaze de la centrală, care este orizontal, la înălţime de 2m, cu ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati - fum insuportabil de la hornul vecinului denutadaniel denutadaniel nu mai suportam fumul emis de vecinul de langa mine am ajuns sa nu dormim noaptea de frica sa nu ne axfixiem de fumul emis de cosul sau miroase ingrozitor ... (vezi toată discuția)