La 15 m de casa noastră s-a deschis un grătar care ne umple de fum și mirosuri, iar noi nu mai putem deschide geamurile. Este insuportabil, ce soluții sunt pentru a avea din nou aer curat?
Buna ziua
Ma numesc Adriana. locuiesc la curte. La 15 m de casa noastra s-a dechis un gratar. De Luni pana Duminica noi avem in curte fum si miros de mici si prajeala.
Este insuportabil, nu putem deschide gamurile, nu putem aerisi.
Ce solutii avem sa avem din nou aer curat?
Va multumesc
Notificati firma/ proprietarul gratarului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa ia masuri pentru dirijarea gazelor/ fumului de la gratar, la inaltime, facand posibila dispersia gazelor in atmosfera,tinand cont de directia predominanta a vantului din zona.
Puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Notificarea si sesizarea se pot face prin posta cu confirmare de primire.
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns. Orice sfat imi este de ajutor
Am trimis notificare firmei cu confirmare de primire. Luni se implinesc 2 saptamani de cand am trimis scrisoarea dar nu am primit inapoi confirmarea. Cred ca nu vor sa o primeasca.
isaacgabriella
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Autorizatia de functionare a firmei este data de Primarie, Agentia de Mediu si Inspectoartul de sanatate publica. De asemenea au, cel putin pe propria raspundere , autorizatie de la pompieri ... la toate autoritatile astea
... pentru ca asa cum dvs aveti obligatii privind inaltimea cosului de fum de la soba si ei au obligatii d-astea ... in plus e nesanatos pentru clientii gratarului, asa la ISP ar trebui sa le dea cel putin avertisment si obligarea la inaltarea unui cos de fum
g_rugio
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Încercați să vă serviți de reglementările referitoare la „igiena și sănătatea publică în zonele de locuit” din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014, Anexa, art. 5. (v. [ link extern ] )