avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coş evacuare gaze de la centrală - poluare in curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coş evacuare gaze de la centrală - poluare in curte

Bună ziua!

Vecinul meu şi-a făcut recent un coş de tip ventuză pentru evacuare gaze de la centrală, care este orizontal, la înălţime de 2m, cu distanţa faţă de gard de 50 cm şi cu orientare spre curtea mea şi uşa locuinţei mele, astfel încât gazele îmi pătrund în locuinţă. Având în vedere că distanţa dintre imobile care sunt cu parter şi etaj este de aproximativ 2m, aceasta nu permite dispersarea gazelor în atmosferă, fiind un culoar închis. Înainte de această modificare, gazele ieşeau pe un coş vertical din cărămidă deasupra imobilului acestuia. Ce mă sfătuiţi să fac legal?

Cu stimă,
George
Cel mai recent răspuns: Gheorghiţă3 , utilizator 11:20, 26 Noiembrie 2018
Trimiteti-i prin posta cu confirmare de primire o notificare scrisa in care ii cereti sa modifice cosul de fum. Daca nu va intelegeti pe cale amiabila puteti deschide actiune in instanta impotriva vecinului dvs.
Evacuarea gazelor/ fumului trebuie sa se faca la inaltime (deasupra ultimului nivel construit din zona de dispersie) pentru disipare in atmosfera.
Vă mulţumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. are dreptul vecinul sa scoata un cos de fum de la ... Rosiuf Rosiuf Buna ziua. Are dreptul vecinul sa scoata un cos de fum de la o centrala in condensare pe gaz spre curtea mea, sub pretextul ca se afla in ce i 30 cm de ... (vezi toată discuția)
Care este distanta minima intre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile blocului vecin ieia ieia V-as ruga sa-mi raspundeti daca este prevazuta, legal, distanta minima dintre hornul de evacuare al centralei pe gaz si geamurile vecinului de bloc. Cele doua ... (vezi toată discuția)
Norma de poluare admisă, provenită de la emanaţiile unei centrale pe gaz metan Gheorghiţă3 Gheorghiţă3 Bună ziua! Aş dori să ştiu care este norma de poluare admisă, provenită de la emanaţiile unei centrale pe gaz metan. Un vecin şi-a instalat un coş ... (vezi toată discuția)