avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare impusã ºi neonorabilã
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare impusã ºi neonorabilã

Am acceptat, la contactarea unui operator al unei bănci, un card de credit pentru cumpărături. La ridicarea acestuia de la bancă, am avut surpriza să constat că era condiţionat cu semnarea unui certificat de asigurare pentru acoperire în caz de deces şi pentru pierderea locului de muncă. L-am semnat, neavând încotro, dar citind mai bine ulterior certificatul, am sesizat faptul că nu se onorează o cerere de despăgubire, printre multe altele şi "SERVICIUL MILITAR EFECTUAT DE DVS. ÎN CADRUL FORŢELOR ARMATE SAU FORŢELE DE SECURITATE ALE ORICÃREI ŢÃRI SAU PUTERI ". Ocupaţia mea este subofiţer, deci militar, banca are datele mele personale, inclusiv ocupaţia, doresc să aflu dacă pot rezilia certificatul de asigurare.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:09, 26 Noiembrie 2009
Buna seara.
Certificat de asigurare? Poate o polita de asigurare pentru cazul de deces sau de somaj?
As vrea sa ma insel dar nu cred ca vor fi de acord sa reziliati polita ,dar puteti incerca sa discutati direct cu acel operator de la banca sau cu directorul bancii cu privire la conditiile impuse in polita.(era bine daca citeati mai bine inainte de a semna acest aspect o sa-l invoce si ei in cursul discutiilor cu dvs.)
Succes !
Cu respect,Alexa...
Nu cred ca exista vreun temei pentru acea conditionare(doar dorinta de a incheia asigurari ).Aceasta este parerea mea.
Inteleg ca aveti un contract de asigurare unde este specificata excluderea la plata in cazul producerii riscului asigurat si datorita ocupatiei va regasiti in aceasta situatie.
Care este frecventa de plata stabilita?
Daca plata este anuala aveti acoperire(de fapt,nu aveti)vreme de un an.Daca platiti lunar,trimestrial...contractul este in vigoare pana la urmatoarea plata stabilita,plus perioada de gratie(adica un numar de zile in care exista acoperire prin polita chiar daca nu platiti).
In contract gasiti date despre aceasta situatie(inclin sa cred ca despre 30 de zile ar fi vorba).
Nimeni nu va poate obliga sa ramaneti intr-un contract impotriva vointei dumneavoastra.
Si alta sanctiune in afara de faptul ca nu veti fi asigurat,nu exista.
Solicitati bancii sa va explice izvorul obligatiei de a incheia o astfel de polita.Aceasta obligatie ar trebui sa fie cuprinsa in contractul de credit.In sens contrar nu exista temei,asa cum am spus.

Conditia fiind excluzorie iar asiguratorul fiind in cunostinta de cauza inca de la incheierea asigurarii, puteti solicita rezolutiunea politei si returnarea primelor/ratelor platite pentru o polita care nu poate avea acoperire.Eroarea apartine celui care a intocmit polita si poate fi imputabila in regim intern.Problema ar fi ca prin rezilierea politei, probabil, va terbui sa fiti obligat a produce alte garantii sau sa se rezilieze contractul de credit acordat prin card.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit persoana decedata utilizator2112 utilizator2112 Tatal meu a decedat in urma cu 7 luni . a avut un card de credit la RBS preluat ulterior de unicredit tiriac in valoare de aproximativ 4200 lei. Am dus ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Credit cu polita de asigurare edigab edigab Buna ziua, am o problema, tatal meu a contractat un credit in 2006 la o banca Bancpost ulterior a fost sunat si i sa comunicat ca a fost incheiata o polita ... (vezi toată discuția)