avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am fost bătută și dată afară din casă de tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am fost bătută și dată afară din casă de tatăl bebelușului meu, însă fără copil deși îl alăptez. Ce pot face pentru a-l lua de-acolo? Poliția a spus că nu mă poate ajuta fără ordin judecătoresc

Bună ziua. Mă confrunt cu următoarea problemă. Am un copil de 10 luni, iar în urma certurilor cu tatăl său ne-am despărțit. Aceasta m-a bătut și m-a dat afară astăzi și a oprit copilul la el. Am sunat la politie de 3 ori, iar când au ajuns au zis ca nu pot face nimic până nu obțin un ordin judecătoresc de a-mi lua copilul. Maine ma voi duce la judecătorie. Menționez ca nu suntem căsătoriți, iar copilul este trecut pe numele lui de familie. Ce pot face pentru a-mi lua copilul? Nu pot sta fără el, îl alăptez, pur și simplu nu mă lasă să îl văd. Este un om violent, nu pot locui cu el, are vreo 3 dosare întocmite pe bază de violență cu alte peroane.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând înarmați-vă cu răbdare și mergeți urgent la un avocat la o consultație juridică!
Momentan amândoi aveți drepturi și obligații egale, așadar ar trebui să găsiți o modalitate de a-l lua și a pleca!
Totodată, solicitați obținerea unui ordin de protecție și, pe cale de ordonanță președințială, solicitați stabilirea vremelnică a domiciliului minorului la dvs!
Mai mult decât atât, printr-o acțiune de drept comun, solicitați exercitarea autorității părintești doar de dvs, stabilirea domiciliului la dvs și pensie de întreținere!
Dacă v-a bătut mergeți la IML să vi se elibereze un certificat pe care să-l utilizați în procese!
Totodată, ați putea depune și o plângere penală!
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura urgent cu un avocat recomandat sau de pe forum deoarece trebuie sa actionati rapid pentru a va lua copilul. Dacă nu aveți cunostinte juridice si deschideți o actiune singura iar tatăl copilului isi angajează avocat riscati foarte mult. Solicitați ordin de protecție împotriva lui, evacuarea din casa,mergeți la IML pentru certificat medico-legal si luptati pentru copilul dvs.
Este clar ca trebuie sa obtineti hotarare judecatoreasca de urgenta.
Acesta este insa unul.din cele mai complicate lucruri de obtinut in Romania.
Incercati sa va cautati urgent avocat dar care sa si aiba timp de cazul dvs.
Avocati gasiti dar nu prea au timp...de cazul dvs. deoarece se poate pierde mult timp cu urgentarea maxima.
Daca mergeti la judecatorie asa pur si simplu nu prea cred ca veti rezolva ceva.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Deci care este primul pas? Pur și simplu a venit poliția și a zis că nu are ce face. Mă pot duce la politie sa depun o declarație și după la judecătorie sau cum fac?
L-am sunat și nu răspunde. De dus nu mă pot duce, că mă bate. Nu am cu cine să mă înțeleg. Am martori cum că este violent, dar nu vrea nimeni să se pună de teama lui. El are 3 dosare de violență și din cauza asta se tem să se pună martori. Chiar nu știu cum să procedez, sunt terminată psihic.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Georgiana450033 Georgiana450033 Bună ziua, stau cu soțul la părinții lui, eu nu am o casă, mă pot duce la verișoara mea să stau cu copilul, dar taică-său nu e de acord, nu mi-l dă, ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie copil daca nu sunt casatorita lusyana lusyana Barbatul cu care sunt nu a acceptat niciodata copilul si nici parintii lui , ma abuzeaza verbal si astazi mi a facut si cateva vanatai pe mana, si mi -a spus ... (vezi toată discuția)
Sot violent, ordin de protecție și plângere penala Cristina.novac Cristina.novac Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez, ce trebuie să fac, sunt însărcinată în 4 luni si jumatate, am si o sarcina cu probleme, iar ... (vezi toată discuția)