Am fost bătută și dată afară din casă de tatăl bebelușului meu, însă fără copil deși îl alăptez. Ce pot face pentru a-l lua de-acolo? Poliția a spus că nu mă poate ajuta fără ordin judecătoresc
Bună ziua. Mă confrunt cu următoarea problemă. Am un copil de 10 luni, iar în urma certurilor cu tatăl său ne-am despărțit. Aceasta m-a bătut și m-a dat afară astăzi și a oprit copilul la el. Am sunat la politie de 3 ori, iar când au ajuns au zis ca nu pot face nimic până nu obțin un ordin judecătoresc de a-mi lua copilul. Maine ma voi duce la judecătorie. Menționez ca nu suntem căsătoriți, iar copilul este trecut pe numele lui de familie. Ce pot face pentru a-mi lua copilul? Nu pot sta fără el, îl alăptez, pur și simplu nu mă lasă să îl văd. Este un om violent, nu pot locui cu el, are vreo 3 dosare întocmite pe bază de violență cu alte peroane.
iordantonio
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Legea 272/2004 privind protecția copiilor, condamna orice forma de abuz asupra copilului. Săvârșirea abuzului implică acțiunea voluntară a abuzatorului, care periclitează existența și dezvoltarea copilului, in cazul de fata lipsirea acestuia de hrana prin alaptare, pereiclitandu-i astfel dezvoltarea si evolutia, tinandu-l sechestrat fata de mama, avand fata de ea si atitudine violenta (cu posibila invinuire de loviri si alte violente). Mama trebuie urgent sa isi scoata certificat medico-legal doveditor si sa solicite interventia politiei si totodata a protectiei copilului, dupa care sa ceara prin avocat decaderea din drepturi a tatalui abuziv.
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea promovarii unei actiuni urgente, denumita ordonanta presedintiala .
Solicitati, totodata, emiterea unui ordin de protectie.
Instanta de judecata poate dispune masuri urgente, vremelnice, pentru a preintimpina pierderea unui drept , ori producerea unui prejudiciu.
Masura este executorie de drept, produce efecte de la pronuntare.
In actiunea dedusa judecatii, transata pe calea dreptului comun , solicitati urmatoarele :
1- autoritate exclusiva.
2- locuinta minorului la dvs.
3- obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere.
Depuneti inscrisuri doveditoare.
Totusi, poate gasiti un moment in care fostul concubin nu este atent, incat sa luati copilul la locuinta dvs.
In cauzele referitoare la minori, se da eficienta principiului interesului superior al minorului, interes ce prevaleaza, dincolo de conflictele ce survin intre parinti.