avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am fost bătută și dată afară din casă de tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am fost bătută și dată afară din casă de tatăl bebelușului meu, însă fără copil deși îl alăptez. Ce pot face pentru a-l lua de-acolo? Poliția a spus că nu mă poate ajuta fără ordin judecătoresc

Bună ziua. Mă confrunt cu următoarea problemă. Am un copil de 10 luni, iar în urma certurilor cu tatăl său ne-am despărțit. Aceasta m-a bătut și m-a dat afară astăzi și a oprit copilul la el. Am sunat la politie de 3 ori, iar când au ajuns au zis ca nu pot face nimic până nu obțin un ordin judecătoresc de a-mi lua copilul. Maine ma voi duce la judecătorie. Menționez ca nu suntem căsătoriți, iar copilul este trecut pe numele lui de familie. Ce pot face pentru a-mi lua copilul? Nu pot sta fără el, îl alăptez, pur și simplu nu mă lasă să îl văd. Este un om violent, nu pot locui cu el, are vreo 3 dosare întocmite pe bază de violență cu alte peroane.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E de mers cu Protecția Copilului și politia. Mergeti de urgenta acolo. Eventual cu avocatul dumneavoastră. E alăptat, copilul se poate deshidrata pe căldurile astea. Intarcarea brusca îl poate afecta.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a raspuns deja, dar eu as mai adauga - pentru ca nu ati mentionat localitatea - sa mergeti la prima ora la cel mai mare ziar sau televiziune locala, povestiti redactorului sef sau cui e pe dep social, si impreuna sa mergeti la judecatorie si politie , presa poate urgenta mult lucrurile!!
Succes, si tineti-ne la curent!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sa faca cat mai mare tam-tam cu reporteri TV cu filmare si taraboi cu lume adunata ca sa existe dovezi ale violentei cu imagini si cu martori, cu inspectori de la protectia copilului, si politia sa fie pe faza. Femeia trebuie sa aiba curaj sa atraga bestia afara si la primul gest de violenta sa fie prins in fapt. Numai presa e capabila sa mediatizeze cazul si sa suscite interesul opiniei publice... iar daca cazul devine public, atunci si politia intervine instant, ca sa iasa in evidenta si procuratura si justitia se va pune pe roate... alfel o simpla expunere pe forum nu v-a fi luata in seama de institutii de stat, care au inertie in a-si face datoria, mai cu seama fata de oamenii simpli.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergi urgent la IML pentru certificat (te ajuta foarte mult la : urgentarea cazului , sa îl decazi din drepturile părintești și sa îl ții la distanță ). Ia legătura cu un avocat, sigur găsești pe cineva, chiar dacă o sa coste, nu renunța găsești tu sprijin.
Ultima varianta numărul verde , gratuit 0800500333 Agentia naționala pentru egalitate de șanse între femei și bărbați .
Bafta!
De ce nu cereți ajutorul celor de la primărie, autoritatea tutelară pentru copil ar trebui să se implice. Faceți cât mai multe hârtii vă prind bine la instanță. Este o luptă foarte grea, dacă vreți copilul, întoarceți-vă la domiciliu, și căutați să-l luați de acolo.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Georgiana450033 Georgiana450033 Bună ziua, stau cu soțul la părinții lui, eu nu am o casă, mă pot duce la verișoara mea să stau cu copilul, dar taică-său nu e de acord, nu mi-l dă, ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie copil daca nu sunt casatorita lusyana lusyana Barbatul cu care sunt nu a acceptat niciodata copilul si nici parintii lui , ma abuzeaza verbal si astazi mi a facut si cateva vanatai pe mana, si mi -a spus ... (vezi toată discuția)
Sot violent, ordin de protecție și plângere penala Cristina.novac Cristina.novac Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum sa procedez, ce trebuie să fac, sunt însărcinată în 4 luni si jumatate, am si o sarcina cu probleme, iar ... (vezi toată discuția)