avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna seara!
Sotul meu lucreaza de trei ani in Romania ca sofer de microbuz, transport persoane. Inainte a lucrat in Ungaria, 11 ani ca sofer, tot transport persoane, si 20 de ani a fost angajat in cadrul armatei, si dupa acesti ani lucrati, beneficiaza de niste ani de reducere din varsta de pensionare. Intrebarea mea ar fi, care este limita de varsta, stagiul de cotizare in Romania, sau cand va fi posibil sa iasa in pensie. Este nascut in 1970.

Alte discuții în legătură

Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate? ContSters61634 ContSters61634 Reducerea vârstei de pensionare pentru grupa I sau a II a se cumulează sau nu cu reducerea de maxim 5 ani la stabilirea pensiei anticipate , respectiv ... (vezi toată discuția)
Pensionare ionitaaneta ionitaaneta Sotul meu,nascut la 23 oct.1952 cu activitate in munca incepind cu 15.10.1970 si pina in prezent( in acest interval a fost a fost in armata 1an si 4 luni) ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa a ii-a modificat 2014 a legii nr. 380/2013 ContSters307950 ContSters307950 O persoana are vechime efectiva in munca de 23 de ani + grupa a II-a= 30 de ani.(pana in anul 2001). Aceasta are varsta de 56 de ani. Legea pentru grupa a II ... (vezi toată discuția)