avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate cu cip
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate cu cip

Inteleg ca pe viitor, pe masura ce C.I. vor expira noile C.I. vor contine in mod obligatoriu un cip. Intrebarea mea este daca ne putem opune acestei masuri care cred ca incalca cel putin o prevedere din constitutie/sau putem actiona in instanta statul , si daca exista posibilitatea legala sa obtinem o C.I. fara cip, Multumesc, cu stima Doru M.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei de la MAI sustin ca, cetăţenii care nu vor dori să aibă carte electronică cu cip integrat vor putea refuza noul document şi vor primi o Carte de Identitate clasică.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
intreb de curiozitate, care e treaba cu cipul, de ce v-ar incurca ?
Pentru ca sunteti atat de curioasa ? si doar pentru asta,o sa va satisfac curiozitatea:
- nu fac parte ( daca asta credeati ) din corul celor care blameaza implementarea acestui cip pe C.I. fiindca ar fi "elementul diavolului",ar dauna sanatatii persoanei sau ar influenta mentalul ei !( cum si-au exprimat unii parerea )
- cred insa ca, cu ajutorul lui ,daca cineva ( ca exemplu: dintre cei care isi spun "Noua Ordine Mondiala",slugile acestora sau institutiile controlate de acestia ) doresc sa stie unde te afli intr-un anumit moment, in ce directie te deplasezi, etc.,o pot face cu usurinta, si asta nu mi se pare normal pentru intimitatea sau chiar siguranta persoanei: nu mi se pare normal nici ca, nu peste mult timp nu vom mai putea face plati cu cash, deci toti banii unei persoane vor fi la vedere, ce credeti e normal ? Si mai cred ca nimeni nu are dreptul sa ne supravegheze viata, atat timp cat convietuim ca oameni normali, demni si care actioneaza legal si moral !.
Cu stima , Doru M.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca sunteti atat de curioasa ?

Pentru ca eu nu vad o problema daca are buletinul sau nu are cip si voiam sa stiu de ce altuia i se pare ca ar fi o problema, poate e ceva la care nu m-am gandit. Si nu, nu m-am gandit si poate ar fi mai bine sa puteti fi gasit daca e vb de siguranta dvs. Apoi, daca sunteti important si prezentati interes pt cineva, cred ca va pot urmari si fara cip.
Oricum, de o problema ati scapat, nu e obligatoriu sa va faceti buletin cu cip.
deci toti banii unei persoane vor fi la vedere, ce credeti e normal ?

Poate evaziunea fiscala ar fi in procent mult mai mic.

Nu sunt un om bogat si nici important, sunt doar un om in varsta si trecut prin viata si vreau sa raman : LIBER !
In rest.....no comment

Alte discuții în legătură

Dreptul de a refuza buletinul,pasaportul,permisul cu micro cip  DAN DAN DORESC SA STIU DACA IN CONSTITUTIA ROMANIEI EXISTA UN ARTICOL,(si care este el:legea numarul,aricolul numarul etc cat mai detaliat),PRIN CARE SA AM ... (vezi toată discuția)
Noile pasapoarte biom dumitru2000 dumitru2000 pentru ca au aparut tot felul de pareri despre tema noilor pasapoartelor biom. putem considera ca ar putea incalca Constitutia - respectiv drepturile ... (vezi toată discuția)
a pierdut cartea de identitate si certificatul de nastere! cum poate scoate obtine alte acte? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine certificat de nastere si CI in cazul pierderii acestora? va multumesc! (vezi toată discuția)