avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie Unica PFI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie Unica PFI

Buna ziua,
Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate pentru 2019) am hotarat sa merg la ghiseu la ANAF sa intreb ce fac gresit si unde nu am completat bine. I-am explicat doamnei de la ghiseu ce si cum am completat si ce erori apar in Recipisele primite ca raspuns de la ei, dansa mi-a spus sa debifez Declaratie Rectificativa pentru 2018 si sa o depun ca Declaratie initiala iar in cea pentru 2019 sa bifez la Venituri Estimate. Am Devalidat Formularul pentru 2018, l-am modificat, l-am Validat din nou, l-am trimis si a fost inregistrat cu succes.....Am trecut la Formularul pentru 2019, l-am Devalidat, bifele erau la lucrile potrivite (Venituri Estimate etc.), l-am Validat din nou, l-am trimis si pe acesta si primesc Recipisa in care aparea o eroare O declaratie initiala a mai fost depusa.
Merg din nou la ANAF sa vad ce apare depus si ce trenuie sa fac in continuare. Vorbesc cu alta doamna care mi-a spus ca pe acelasi formular trebuia sa bifez Rectificativa pentru 2018 si Venituri Estimate pentru 2019 si ca in sistem imi apare Declaratie Unica pentru 2018 (care nu apare ca Rectificativa) si anul 2019 apare depus pe zero. M-a sfatuit sa modific si sa bifez la Rectificativa pentru 2018 si la Venituri Estimate pentru 2019, sa validez din nou Formularul si sa-l trimit - am facut tot ce mi-a zis insa nu am putut valida formularul deoarece, daca Rectific doar pentru 2018 atunci in dreptul anului 2019 nu trebuie sa mai bifez sau sa completez nimic sau, pentru a-mi putea fi validat formularul trebuie sa bifez si la Rectificativa pentru 2019. Vorbesc din nou cu cea de a doau doamna, ii explic care e problema, dansa imi spune sa debifez tot ce tine de 2018 si sa las bifat doar la Venituri Estimate 2019 - am facut asta, am reusit sa validez Formularul, l-am trimis si in Recipisa primita apare aceeasi Eroare - O Declaratie initiala a mai fost depusa.
Repet, in acest moment, in sistemul ANAF, eu apar cu o Declaratie depusa cu succes in care apar veniturile reale si impozitul de platit pentru 2018 iar anul 2019 imi apare pe zero. Intrebarile mele sunt : Cum procedez in aceasta situatie, modific din nou Formularul si bifez Rectificativa si in dreptul lui 2018 si in dreptul lui 2019? Este mai bine sa las Formularul asa cu 2019 pe zero? Este ok ca in ceea ce priveste anul 2018 Declaratia nu apare ca Rectificativa ci ca Declaratie Initiala?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alina Constantin , utilizator 17:17, 24 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin depunerea declarației unice nu se mai depun mai multe formulare de declarații cum se făcea în anii trecuți.. Dvs. ați depus declarația unică în care ați declarat venituri realizate în 2018, fără să declarați și veniturile estimate a se realiza în 2019. Sistemul l-a înregistrat ca declarație inițială în care apar veniturile realizate în 2018, iar pentru 2019 v-a înregistrat ca estimati că nu veți avea activitate.. Până aici este OK. Aveți nevoie să rectificați declarația privind veniturile realizate în 2018? Este greu de crezut că în luna iulie 2019 trebuie să rectificați declarația privind veniturie din 2018. Poate doar dacă sunt necesare rectificarea unor erori de calcul.
În continuare nu puteți să depuneți decât declarații rectificative. Dacă aveți nevoie să rectificați atât capitolul I din declarație (venituri realizate în 2018) cât și capitioluk II („venituri estimate pe 2019) bifați „Declarație rectificativă” în ambele capitole. și completați declarația cu noile date. În cazul în care doriți să rectificați numai unul din capitole, de exemplu capitolul II „venituri estimate pe 2019” bifați rubrica „Declarație rectificativă” numai în respectivul capitol și completați datele rectificate numai în acest capitol al declarației, celălalt capitol rămânând necompletat.
Vă doresc succes!
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia unica rectificativa pentru anul 2018 cristianba cristianba Buna ziua, Declaratia unica rectificativa pentru 2018 se face pe acelasi formular care s-a depus initial (formularul pentru estimare 2018) sau pe formularul ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit 2018 marivan marivan In martie 2018 am încasat contravaloarea pt vânzarea unor acțiuni. In 21.07. 2018, am completat pe site-ul ANAF formularul declarației unice la capitolul ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica Pospisil Pospisil in anul 2018 am depus declaratia unica si am contribuit la CASS, plata a fost efectuata la ANAF, dupa care am fost sesizat ca am neclarificari in declaratie si ... (vezi toată discuția)