O garsoniera de la parterul unui bloc are, prin constructie, alimentare INDIVIDUALA de apa rece si calda. Cine plateste inlocuirea acestor conducte uzate, care sunt parte la subsolul blocului, parte in garsoniera mea? Administratia blocului imi pretinde mie intreaga decontare, inclusiv pt. conductele de la subsol. Este corect? Exista reglementari in acest sens? Va multumesc.
Doar tevile din apartament trebuie schimbate pe banii dvs.
Exista lege.
Adresati cerere in scris la asociatie sau contestati cotele de intretinere daca va imputa bani aiurea.
georgeiuly
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Parte comuna este partea care este folosita de 2 sau mai multi proprietari. Conductele care sunt folosite numai de un proprietar sunt parti individuale si cheltuielile sunt suportate de acel proprietar. Deci administratorul are dreptate iar proprietarul trebuie sa plateasca de la robinet , care de regula este in subsol nu cel de sub chiuveta, ( robinetul din subsol este locul de separarea partilor comuna-proprietar- tot la fel este in apartamente ).
Aceasta este specificat , de regula, in acordul de asociere. La fel este specificat si in contractele de furnizare Apanova, Radet.
Multumesc. Conducta din subsol deserveste doar apartam. meu. Trebuie sa platesc eu inlocuirea tevii si la subsol? Dati-mi va rog o motivatie legala....
Subsolul blocului e considerat parte comuna, in totalitatea sa. Exista vreun temei dupa care se mai impart si conductele de la subsol in individuale si comune ? Conducta din subsol nu este in actul meu de proprietate....
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Chestiunea cu O garsoniera de la parterul unui bloc are, prin constructie, alimentare INDIVIDUALA de apa rece si calda.- o cred, asa o fi, dar NU pot sa cred ca asa a fost de la inceput. Cineva, pote primul proprietar si-a aranjat aceasta situatie din motive doar de dansul cunoscute. Nici nu stiu daca a avut vre-un avantaj...
In fine, acum trebuie schimbate niste tevi. Situatia este asa: dvs. doriti sa mentineti situatia actuala sau vreti sa intrati in rand cu lumea, la comun?
Functie de aceasta intrebare aveti raspunsul la intrebarea initiala, da?
Eu daca as fi in locul dvs. as suporta intreaga cheltuiala si as ramane separat de ceilati proprietari. La nivelul anului 2019, sunt materiale moderne si mult mai rezistente decat anticile conducte di OL galvanizat care trebuia mufate si rasmufate....
Mult succes!
Delimitare parte comuna
aoa
salutare,
am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)