avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare instalatii sub apartament parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare instalatii sub apartament parter

Buna ziua,

E prima intrebare adresata pe acest forum asa ca va rog sa ma scuzati, daca gresesc sau omit ceva necesar, voi reveni.

Prietenul meu detine un apartament la un parter de bloc pe care l-a transformat cu toate actele in regula in spatiu comercial.

A adaugat cateva trasee suplimentare de apa rece si calda precum si scurgeri la instalatia blocului, prin beciul (spatiu tehnic) aflat direct sub apartamentul sau.

Intrebarea este daca era necesar ca aceste modificari (apa consumata e contorizata de contoarele apartamentului) sa fie facute in urma unei autorizatii de constructie sau un acord al vecinilor este suficient ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:51, 7 Iulie 2015
Ca o completare (mi-am dat seama de ce am omis) modificarile sunt aduse pentru a asigura apa rece/calda si scurgere pentru fiecare camera. Scurgerea s-a legat la coloana blocului iar traseele de apa calda si rece sunt legate dupa apometre plecand inapoi in subsol (spatiu tehnic).
Avand in vedere ca modificarile privesc instalatia interioara care este contorizata nu este necesar acordul vecinilor sau autorizatie constructie
Presedintele asociatiei de proprietari sustine ca este necesara autorizatie de constructie si implicit acordul asociatiei pentru ca s-a folosit spatiul comun, instalandu-se tevi ce traverseaza 1 sau 2 camere dar prin spatiul tehnic apropiate de tavanul subsolului.
Autorizatie de constructie nu trebuie pentru ca este vorba de o modificare simpla a traseului conductelor de apa.
Poate un acord al asociatiei de proprietari, al presedintelui asociatiei, si in plus de asta facuta o conventie intre proprietar si asociatie ca orice defectiune aparuta ulterior pe acest traseu suplimentar al tevilor din subsol va fi remediata imediat si pe cheltuiala proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe tevi de apa rece in loc de una, la apartamentele de la parter kamikz kamikz se intampla ca asociatia de proprietari a votat sa mute contorizarea individuala a apei reci in afara apartamentelor, in subsolul blocului, astfel incat ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)
Proprietar tevi subsol bloc eubogdan eubogdan as vrea sa aflu cine este de drept proprietar pe tevile de apa calda si caldura din subsolul blocului, in conditiile in care niciun proprietar din bloc nu mai ... (vezi toată discuția)