avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am plătit onorariul evaluatorului însă nu a mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am plătit onorariul evaluatorului însă nu a mai fost nevoie să efectueze evaluarea. Cum pot recupera acea sumă?

Am platit onorariul evaluatorului inainte. Nu a mai efectuat evaluare fiindca nu a mai fost nevoie.
Cum pot recupera suma platita pentru onorariu?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Evaluator in cadrul unui dosar de instanta, in cadrul unei executari? Ce contract aveti incheiat cu dansul sau prin ce act/masura s-a dispus efectuarea evaluarii?

In principiu, daca nu s-a mai facut evaluarea, onorariului trebuie recuperat de la dansul fiindca a fost platit pentru un serviciu care nu a mai fost prestat, DAR, pe de alta parte, dansul a emis factura pentru serviciul respectiv care e inscrisa in contabilitate. De ce nu a mai efectuat evaluarea?

A fost vorba de un partaj la mostenire, instanta a cerut expertize pe bunuri si evaluarea lor, dar apoi am incheiat o tranzactie care a fost aprobata definitiva de instanta si procesul s-a terminat. Nu am contract cu evaluator. Plata s-a facut prin chitanta la CEC catre firma unde isi desfasoara activitatea evaluatorul.,
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile in care instanta a dispus evaluarea, onorariul se plateste la CEC in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare pe numele evaluatorului, nu in contul firmei evaluatorului.
Daca evaluarea nu s-a mai facut, acest fapt trebuie consemnat in incheierea de sedinta, respectiv suma care poate fi recuperata (in conditiile in care s-a depus un decont de cheltuieli deja efectuate). Procedand astfel suma se poate recupera prin BLETJ de la Serviciul contabilitate al tribunalului.
Dvs. ati depus banii in contul firmei, caz in care va trebui sa va adresati firmei.
Multumesc si eu :) nu am mai intalnit aceasta situatie si eram pe ganduri de ieri. Foarte util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire onorariu viorel77 viorel77 Am un partaj la mostenire in instanta cu fratii mei, instanta a cerut expertize pe bunuri si evaluarea lor, dar apoi am incheiat o tranzactie care a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxe expertize danielaurice danielaurice As dori sa stiu cum pot recupera taxele de expertiza deoarece nu am mai avut nevoie de ele in procesul de partaj. Sunt platite din 2012 si 2013 Am ... (vezi toată discuția)
Trebuie să recuperez o sumă de bani de la un expert de evaluare ... marysimo marysimo Trebuie să recuperez o sumă de bani de la un expert de evaluare pentru o lucrare pe care nu a mai efectuat-o, acesta depășind termenele de predare a ... (vezi toată discuția)