avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părinți și bunici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părinți și bunici

As dori sa ma lămuriți într-o situație mai delicată..în urma cu 23 de ani am înfiat o fetiță avea 9 zile am crescuto i-am oferit toate condițiile.sa căsătorit în urmă căsătoriei a rezultat o fetiță care acum are 6 ani.are un atașament de noi (Bunici) mai mult decît părinți ei .ea fata noastra de 23 de ani nu vrea sa ne aduca si noua fetiță macar doua zile pe săptămînă. Mentionez ca ea nu are un domiciliu stabil locuieste la mama biologică unde mai are doi minori în vîrste de 4 ani la care nepotica traieste traumatizată în acea locuință. Mentionez ca sotul fiicei mele este plecat în străinătate.
Care este suportul juridic de a obține vizita minori sau în e imens sa stea la noi .
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:32, 25 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Introduceti in instanta o actiune care sa consfinteasca un program de vizitare si relatii personale cu minora.

Legea 272/2004
Art. 17.
(1) Copilul are dreptul de a menține relații personale și contacte directe cu părinții, rudele, precum și cu alte persoane față de care copilul a dezvoltat legături de atașament.

(2) Copilul are dreptul de a-și cunoaște rudele și de a întreține relații personale cu acestea, precum și cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viața de familie, în măsura în care acest lucru nu contravine interesului său superior.

(3) Părinții sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot împiedica relațiile personale ale acestuia cu bunicii, frații și surorile ori cu alte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viața de familie decât în cazurile în care instanța decide în acest sens, apreciind că există motive temeinice de natură a primejdui dezvoltarea fizică, psihică, intelectuală sau morală a copilului.

(4) În caz de neînțelegere între părinți cu privire la modalitățile de exercitare a dreptului de a avea legături personale cu copilul, instanța va stabili un program în funcție de vârsta copilului, de nevoile de îngrijire și educare ale acestuia, de intensitatea legăturii afective dintre copil și părintele la care nu locuiește, de comportamentul acestuia din urmă, precum și de alte aspecte relevante în fiecare caz în parte.

(5) Criteriile prevăzute la alin. (4) vor fi avute în vedere și la stabilirea programului de relații personale și cu celelalte persoane alături de care copilul s-a bucurat de viața de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor-urgent ioanagci ioanagci Buna ziua,sunt si eu noua in mica \"comunitate\" a voastra! As avea si eu nevoie de niste sfaturi sau raspunsuri,daca le pot numi asa: am o fetita de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minora Mary Ăgapie Mary Ăgapie Nepoata crescuta de mine de la 6luni___3,9luni mama refuza relația mea cu fata (vezi toată discuția)
Martori luminel luminel Intr-un proces avand ca obiect stabilire legaturi cu minorul ( intre bunica si nepotul acesteia, intrucat fiul a decedat si nora ii interzice sa vada copilul) ... (vezi toată discuția)