avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Plata executor judecatoresc

Bună ziua, soțul meu a primit un mesaj de la banca ING precum ca i se va opri din salariu suma de 2400lei ca urmare solicitării unui birou de executor judecătoresc (a avut un credit pt un laptop acum vreo 6-7ani și se pare ca nu a plătit ultima rata). Am strâns banii și i-am depus la banca cu urgentarea. Banca abia azi, după 5 zile a efectuat plata, extrem de mult timp. Când a sunat la birou exec și a anunțat ca a plătit, i s-a spus ca rămâne de văzut dacă se vor mai aplica și dobânzi la suma respectiva. E normal asa ceva?? Cum adică dobânzi? Când suma se executa silit, nu se pune întreaga suma? Au văzut ca am plătit repede și acum se gândesc sa mai scoată ceva de la noi? Menționez ca în toți acești ani el nu a primit niciun fel de înștiințare nici de la banca nici prin posta precum ca ar mai avea ceva restant de plata. Va rog un sfat. Ar trebui sa ii credem pe cuvânt și sa plătim oricât ne cer, asa din senin?
Cel mai recent răspuns: Radoi Valentin , Avocat 11:02, 29 Iulie 2019
Buna ziua,
Daca aveti bani de dat,
Trebuia sa contestati in instanta poprirea.
Era deja prescrisa.
Ar fi fost indicat sa consultati un specialist inainte de a achita. Probabil ca prescriptia era intervenita. Acum nu mai aveti ce face si daca vor adauga dobanzile e posibil sa ajungeti la aceeasi suma achitata deja. Sau poate chiar mai mare.
Daca nu ati contestat in termen legal acum va trebui sa platiti cat va cer cu conditia sa aiba dreptul conform contractului.
Veti mai plati si executorul vreo 1500 lei sau mai mult in afara de datorie si de aceea probabil ca mai aveti bani de dat.

In astfel de cazuri trebuie mers urgent la avocat pentru a se face verificari si a se contesta pentru a se scapa de datorie.Probabil ca ati fi scapat de datorie si v-ar fi platit ei avocatul.
Acum le veti plati dvs. si executorul.Ati fi scapat si de plata executorului.
Și chiar nu mai putem face nimic acum? Azi am sunat iar, spun ca vad banii dar abia acum au cerut de la creditor sa vadă dacă mai sunt și dobânzi de achitat... :(
După cum spuneau și colegii mei, nu se mai poate face nimic dacă ați ratat termenul de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata andrusca16 andrusca16 Sotul meu a facut un contract de credit on-line in anul 2008 de la cetelem de 20000 ron din 2008 si pina in anul 2012 am platit luna de luna rata de 400 ron ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit bancar, poprire salariu gheorghitadinca gheorghitadinca In anul 2013, mi s-a infiintat poprirea pe salariu ca urmare a executarii silite realizata de Birou executor judecatoresc pentru suma totala de 12.708,75 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante mariusmocan mariusmocan Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 ... (vezi toată discuția)