Am o masina pe firma cu contract de comodat.Am efectuat la un service auto o reparatie.Mi s-a emis factura fiscala,deviz si bon POS.Factura a fost emisa de prestator pe societatea mea,plata facturii a fost efectuata cu cardul personal,intrucat nu am avut cash si nici card pe societate.
Ulterior am solicitat bon fiscal pentru factura emisa de dansii si achitata de mine cu cardul personal.Mi s-a refuzat categoric.Explicatia fiind ca dansii nu emit bon fiscal daca am facut plata cu cardul personal si ca este suficient bonul POS,
Insa din punctul meu de vedere bonul POS este acel document prin care mi se arata ca am platit si ca banii mi au fost retrasi de pe card nefiind un document justificativ si fiscal pentru achitarea facturii.
Pe factura fiscala nu este specificata plata.
Este corect ce au facut dansii ?
In contabilitate la decontare/plata - factura fiscala eu introduc datele bonului POS ?
SAU voi solicita in continuare la dansii emiterea bonului fiscal ?
As dori un raspuns cu referire la text de lege,pentru a merge la dansii cu explicatia mea legala (DACA TREBUIE SA MI EMITA BON FISCAL).
MULTUMESC !!!
Imi pare rau, dar ati incurcat lucrurile. Ati platit in numele altuia iar acum trebuie sa rectificati Dvs acest lucru. Vorbiti cu contabilul dvs., fiindca e vorba de o operatiune contabila, dar care trebuie justificata (de tipul imprumut al firmei care nu mai are lichiditati). Tot el va va spune si daca e suficienta recipisa POS sau va trebuie extrasul de cont bancar.
Furnizorul a emis factura pe ce firma ati cerut si a incasat din cardul care avea bani pe el. El nu mai are nici o obligatie.
Si da, bonul fiscal se elibereaza la plati numerar. Cine face altfel isi ingreuneaza singur viata