avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M-am înțeles cu un zidar să-mi renoveze garsoniera ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M-am înțeles cu un zidar să-mi renoveze garsoniera și i-am dat 5.800 de lei, dar după 10 zile a plecat iar acum neagă că l-am plătit. Am șanse să-mi recuperez banii?

M am inteles cu un zidar al carui numar de telefon am gasit intr un anunt ca mi renoveaza garsoniera cu 11300 ron. Am facut un contract de mana pe care el a pus o stampila a firmei. In decurs de 10 zile mi a cerut 5800 lei dupa care mi a spus ca are un deces in familie. Si a luat sculele si mi a zis ca se intoarce la lucru dupa 5 zile. La 5 zile l am sunat si mi a zis ca imi aduce cheia de la garsoniera ca nu mai vine la lucru. M am dus la politie si am depus plangere intrucat mesterul nu mi a lucrat in casa nici macar pentru 2000 Ron fapt confirmat de zidarul care a cenit dupa el si a cazut xa garsoniera e golita dar nu s facuti nici pereti nici gresie faianta. Lucrarile pe care le a executat sunt urmatoarele: a scos gresie faianta din baie, a scos parchet, a turnat sapa intr o camera si a dat cu un rand de glet peste lavabila cea ce este incorect si oricum trebuie dat jos si refacut ( asta mi a spus zidarul care a venit dupa el ). Mentionez ca am 2 martori cum ca i am dat 5800 lei. Politia mi a spus ca ei nu sunt in masura sa evalueze ce mi a lucrat si din aceasta cauza m am gandit sa i cer la zidarul pe care l am angajat ulterior sa scrie o declaratie cu ce a gasit in garsoniera. Mentionez ca cel care m a inselat neaga ca i am dat bani. Va rog sa mi spuneti ce pot sa fac. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 00:06, 30 Iulie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Solicitati ajutorul unui avocat caruia sa-i aratati actele detinute si va trebui sa va adresati instantei cu plangere in civil.
Solicitati si acea declaratie a noului zugrav.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângere în civil nu există, însă puteți începe printr-o somație prin avocat!
Apoi puteți continua fie printr-o acțiune în răspundere civilă delictuală, fie printr-o cerere de reziliere cu repunerea părților în situația anterioară.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe contract sunt trecute datele de identificare ale firmei, adresa, CUI, etc? Este PFA?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Marea problema este ca i-ati dat o suma de bani fara niciun act scris.Daca zidarul nu recunoaste in civil nu puteti face dovada platii sumei avansate cu martori ci numai cu un inscris.Si dupa comportamentul sau , zidarul stia foarte bine lucrul asta.
Initiatorul spune ca a facut contract de mana.

Florin Cornea a scris:

Marea problema este ca i-ati dat o suma de bani fara niciun act scris.Daca zidarul nu recunoaste in civil nu puteti face dovada platii sumei avansate cu martori ci numai cu un inscris.Si dupa comportamentul sau , zidarul stia foarte bine lucrul asta.

Alte discuții în legătură

Contestatie concediere ContSters97289 ContSters97289 La data de 01.11.2007 am fost incadrat cu CIM pe perioada nedeterminata in cadrul ISU Braila in functia de muncitor calificat I-VI, meseria de zugrav ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am semnat un contract pentru renovare baie, cu o firma ... De vara De vara Buna ziua, Detalii si informatii ascunse inainte de semnare contract Am semnat un contract pentru renovare baie, cu o firma in DOMENIU. Inaintea semnarii ... (vezi toată discuția)
Asigurare de locuinta (de fapt nu exista) incepatorul12 incepatorul12 Buna ziua, Se poate un sfat, va rog? Sau trebuie discutat acest lucru in tribunal? In data de 12.05.2014, apartamentul mamei(in care locuiesc eu si ea) a ... (vezi toată discuția)