avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am semnat un contract pentru renovare baie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am semnat un contract pentru renovare baie, cu o firma ...

Buna ziua, Detalii si informatii ascunse inainte de semnare contract

Am semnat un contract pentru renovare baie, cu o firma in DOMENIU. Inaintea semnarii contractului am avut o discutie informativa, in care am adus vorba despre anumite placi de gresie/faianta. Raspunsul a fost ca nu se mai poarta asa ceva, se poarta faianta mica si ca ne recomanda sa cumparam mica. Dupa semnarea contractului, ne-au spus ca ei nu monteaza asa gresie.
Asta ne-a spus o firma din domeniu, specializata pe pus gresie si faianta.

Ne-au ascuns informatii vitale pentru o buna cooperare. Nu ne-au adus la cunostita ca ei nu pot. Inainte de semnarea contractului nu au specificat ce pot face si ce nu. Noi asteptandu-ne ca o firma specializata in domeniu sa puna orice gresie si faianta.

Exista articole in lege pentru ascunderea informatiilor in mod intentionat pentru a-si atinge tinta si dus in eroare? Sau pentru ca nu au specifiicat ca o firma de montat gresie si faianta, nu poate monta orice gresie/faianta. Vina noastra este ca nu am pus de intrebari suficiente (nefiind in domeniu) , dar nici ei nu au fost clarii in capacitatea lor.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
De vara, utilizator
Cel mai recent răspuns: De vara , utilizator 14:46, 28 Septembrie 2020
Buna ziua,
Ei v-au recomandat ce sa cumparati, nu au spus ca o pot sau nu monta dumnealor.
Si eu va puteam recomanda acelasi lucru daca ma intrebati.
Dar nu va spuneam daca o pot monta sau nu fara sa ma intrebati.
Cel mai bine era sa stabiliti de la inceput ce vreti, ce se poate face, pune pe hartie si apoi face demersurile de cumparare...
Nu se poate returna sau da la schimb cu alta?
Cine avea sa stie ca o firma care este specializata in montat gresie si faianta nu poate/nu vrea/nu stie sa puna gresie si faianta de un model anume? Nici nu ne-am gandit la o astfel de intrebare.

Nu putem sa facem schimb. Tot noi platim firma si ei sa NE aleaga faianta/gresia convenabila pentru ei, pe care tot noi o platim?
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
De vara, utilizator
Dumnealor v-au facut o recomandare verbala, prieteneasca-daca pot spune asa... Aveti ceva scris/martori care sa ateste ca ei v-au indrumat catre acea faianta?
Nu aleg ei faianta la mine/dvs, in casa mea/dvs., eu o aleg si apoi ii intreb daca o pot monta sau nu.
Nu o pot monta.. nu semnez contractul si caut alta firma/meserias ce poate face asta.
Stabilesc cu el detaliile si il las sa se apuce de treaba...
Imi convine cum este...il las sa continue si la sfarsit ii dau si un mic bonus/"ciubuc".
Nu-mi convine cum lucreaza... inchei colaborarea si caut pe altcineva...
Cina s-a gandit ca trebuia sa ii imtrebam daca pot pune o anume faianta? Cand definitia de "firma specializata in montat faianta si gresie" da de inteles ca se poate? Nu le-am cerut sa imi monteze termopane la ferestre.. ..e ca si cand vreau sa imi cumpar bilet de tren si cand ajung la ghiseul de unde se cumpara bilete intreb "puteti sa vindeti bilete de tren?" . Din greseli invatam., dar cred ca ei au facut-o intentionat.. numai sa obtina un contract si dupa cum se poarta si ce deranjati sunt (tot) ei.. cred ca au mai facut asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce clauze aveti de reziliere ? puteti sa ii notificati.. ca intrucat nu pt sa monteze ce vreti dvs, va trebui sa cautati pe altii care pot si sa va dea banii inapoi daca ati dat avans

Alte discuții în legătură

Neexecutare completă a lucrărilor de renovare de către o firmă MihaOffice MihaOffice Bună ziua, am renovat un apartament vechi cu o firmă de tip SRL. Nu s-au făcut modificări de compartimentare, spart pereți. S-a inlocuit faianta, gresia ... (vezi toată discuția)
Unde pot denunta o lucrare de constructie la un apartament de bloc gresit executat? leitikati leitikati Am un ap de 3 cam, am refacut baia cu gresie, faianta, si in loc de vana am gandit o cabina de dus din faianta. Mesterul care este un particular fara firma a ... (vezi toată discuția)
Reclamatie firma constructii AndreiBlaucean AndreiBlaucean Buna ziua! De curand am achizitionat un apartament in Bucuresti. De la inceput am stabilit ca voi dori anumite modificari fata de planurile initiale ale ... (vezi toată discuția)