avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mandat expirat al presedintelui
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mandat expirat al presedintelui

Buna ziua,

In cazul in care mandatul presedintelui a expirat, ce se intampla pana la alegerea unui nou presedinte?
In diferenta de timp dintre expirarea mandatului si alegerea unui nou presedinte, fostul presedinte isi mentine toate obligatiile si atributiile? Poate reprezenta asociatia, efectua plati in numele asociatiei?
Cel mai recent răspuns: m1205 , utilizator 21:16, 8 August 2019
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
daca manadatul presedintelui de asociatie expira,presedintele,comitetul executiv sau minimum 20% dintre membrii proprietari pot convoca adunare generala pentru alegere nou reprezentant legal
Trebuie sa existe interes din partea locatarilor care sa cunoasca dispozitiile in vigoare,sa isi cunoasca drepturile
Ce alta varianta aveti?
Trebuia sa va ocupati din timp de alegeri.


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuia sa va ocupati din timp de alegeri.

De data aceasta... nota zece domnul avocat!
Scurt si la obiect.
Situatia este una mai delicata.
In statutul asociatiei de proprietari nu scrie nimic legat de durata mandatului presedintelui sau a comitetului executiv, iar in contractul meu de mandat se specifica 2 ani.
Nelamurirea a aparut deoarece in procesul verbal al adunarii generale in care s-a infiintat asociatia de proprietari se mentioneaza ca durata mandatului presedintelui este de 1 an. Unii sustineau ca face parte din statut, altii ca nu. Asta cu toate ca in trecut cand s-a depasit termenul de 1 an nu s-a facut adunare generala pentru alegerea unui nou presedinte, iar intr-o adunare generala mai veche noul presedinte de la acea vreme (desi este avocat si fusese membru in CEx pana atunci) a scris in procesul verbal al sedintei ca durata mandatului este de 2 ani.
Se considera o prelungire tacita a mandatului pana cand va fi convocata o AG.in care se va alege un inlocuitor

Alte discuții în legătură

Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)