avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regim juridic presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regim juridic presedinte asociatie de proprietari

La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : "În caz de încetare a mandatului președintelui înainte de termen, comitetul executiv convoacă, în termen de 5 zile de la încetarea mandatului, o adunare generală pentru alegerea unui nou președinte."? La aceea cand se implineste termenul duratei mandatului presedintelui asociatiei?
Cel mai recent răspuns: tomasso , utilizator 22:42, 6 Ianuarie 2020
Legiuitorul a dispus masura convocarii adunarii generale in cazul special de incetare mandat presedinte i n a i n t e de termen
Sunt 2 situatii distincte incetarea manadatului la termen sau inainte de termen vezi caz de renuntare ,deces,mutare din imobil
Dar legea nu prevede nicio masura in cazul cahd survine implinirea termenului duratei mandatului presedintelui. Nu inceteaza mandatulsi cu aceasta ocazie ?
Sau altfel pusa intrebarea, ce a dispus legiuitorul in cazul incetarii la termen a mandatului presedintelui ?
Cand inceteaza mandatul presedintelui de asociatie,,acesta,comitetul executiv sau minimum 20% dintre proprietari pot convoca adunare generala pentru alegere nou presedinte de asociatie


ynocentta a scris:

....minimum 20% dintre proprietari pot convoca adunare generala.....

Atentie!
acei 20% dintre proprietari NU pot convoca adunarea generala. Ei nu pot decat sa solicite presedintelui sau comitetului executiv convocarea adunarii generale. Acestia sunt obligati conform legii sa dea curs acestei cereri.
Si inca ceva: acei 20% dintre proprietari care solicita convocarea adunarii generale trebuie sa fie neaparat membri ai asociatiei de proprietari.

Alte discuții în legătură

Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)
Mandat președinte asociație de proprietari CNRR CNRR Bună seara, M-ar interesa, în calitate de membru al CEx-ului unei asociații de proprietari care este momentul concret în care președintele ... (vezi toată discuția)
Mandat expirat al presedintelui Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In cazul in care mandatul presedintelui a expirat, ce se intampla pana la alegerea unui nou presedinte? In diferenta de timp dintre expirarea ... (vezi toată discuția)