avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociați
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociați

O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?!
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 09:35, 1 Februarie 2020
Citiți actele asociației.
Adunarea poate fi convocata, conform legii 196/2018, de presedinte/comitet sau min. 20% din membri sai.
ART. 47
(1) Dupa constituirea asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o intrunire a adunarii generale a asociatiei de proprietari.
Responsabilitatea cu privire la convocarea anuala a cel putin unei adunari generale a asociatiei de proprietari apartine presedintelui asociatiei de proprietari si membrilor comitetului executiv.
(2) Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
(3) Adunarea generala ordinara se convoaca de catre:
a) presedintele asociatiei de proprietari sau comitetul executiv;
b) cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.

Eu cred ca e vorba de o asociatie sportiva. Astea au "membri fondatori" si intiatorul a mai pus intrebari ref la o asociatie sportiva.
In cazul asociatiilor de proprietari nu exista mai multe categorii de membrii si membrii fondatori
Legiuitorul a prevazut in disp L nr 196/2018 ca adunarea generala se convoaca cel putin o data pe an de regula in primul trimestru de catre presedinte,comitet executiv sau ori de cate ori este necesar de minimum 20% dintre membrii proprietari
Da este vorbise o asociație sportiva !
Vroiam sa stiu dacă ca si simplu Membru Fondator am dreptul sa convoc adunarea generală .va multumesc !

CipM a scris:

Eu cred ca e vorba de o asociatie sportiva. Astea au "membri fondatori" si intiatorul a mai pus intrebari ref la o asociatie sportiva.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)
Adunare exceptionala generala gcprmr gcprmr Buna ziua, in conditiile in care presedintele asociatiei de propietari este grav bolnav(internat in spital) si doi membrii din comitet sunt foarte in varsta si ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda proprietarii și membrii din cadrul unei asociații de proprietari, știind că președintele acesteia a refuzat să convoace vreo adunare generală în ultimii 7 ani ? doris2001 doris2001 Cum pot proceda proprietarii și membrii din cadrul unei Asociații de Proprietari, știind că președintele acesteia a refuzat să convoace vreo Adunare ... (vezi toată discuția)