Buna ziua. In urma unui anunt referitor la vanzarea unei case de vacanta in rate, am luat legatura cu proprietarul, am vazut casuta, insa a aparut o problema. Casa nu are autorizatie de constructie, iar terenul pe care se afla in acest moment este extravilan agricol. Prorietarul mi-a aratat doar o schita cadastrala si mi-a spus ca urmeaza sa depuna actele pentru un PUZ, si ca doreste sa construiasca mai multe casute de acelasi tip.Mi-a propus sa intocmim o promisiune de vanzare la notariat in care sa-i dau un avans, iar timp de 12 luni sa-i platesc in rate egale suma pe care o cerea pe casuta. In tot acest timp el sustine ca va rezolva cu actele. Mie mi-e teama sa fac acest act, mai ales ca terenul nu este detinut de o persoana fizica ci de o societate in care el este asociat.In acest moment pe acel teren sunt si alte constructii si se desfasoara activitati de divertisment etc. in care cu siguranta s-au investit multi bani.. Practic casa exista si pot intra in posesia ei cu conditia sa intocmesc acel act si sa platesc lunar timp de 12 luni diferenta. Insa ea nu exista in acte, insa proprietarul sustine ca in perioada asta rezolva cu actele. Problema este ca mi-e teama sa fac acest lucru si am nevoie sa ma sfatuiti ce sa fac, care sunt riscurile sau ce pot sa fac ca sa nu pierd banii investiti. Va multumesc mult!
Orice situație de acest gen ar trebui evitată din multe motive.In principal va treziți la finalul achitării ratelor ca nu a finalizat cu actele ,ca nu o sa aveti de unde recupera banii etc.
Va multumesc pentru mesaj. La aceleasi lucru ma gandesc si eu, insa aveam nevoie si de parerea unor persoane avizate.Nu pot sa merg doar pe o promisiune de vanzare.
Va multumesc pentru mesaj! Mi s-a spus ca intocmim la notariat o promisiune de vanzare a constructiei si a terenului (care exista deja, insa e neautorizata) in termen de unn an de zile, timp in care eu trebuie sa achit pretul cerut in 12 rate.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
puteti sa mergeti pe o promisiune de vanzare, dar daca nu face actele intr-un an de zile ce se intampla ? Banii sunt deja la el.. si daca fiind construita fara autorizatie, va vine o somatie de daramare ?
Nu ar trebui sa va asumati astfel de riscuri.., mergeti la un avocat cu actele.
Nici nu exista garantia ca poate trece terenul extra in intravilan..
Anexa gopodareasca
cerul
Am vandut o garsoniera si acuma sunt in cautare sa cumpar o casa batraneasca si un teren. Am gasit un teren cu o anexa construita si un proiect de casa care ... (vezi toată discuția)