avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA In ce luna trebuie sa inregistrez TVA in contabilitate?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

In ce luna trebuie sa inregistrez TVA in contabilitate?

Am depasit plafonul de scutire in luna octombrie. Pana la 10 noiembrie am depus Declaratia 010 prin care societatea s-a inregistrat ca platitor de TVA.
Care este prima luna in care facem toate inregistrarile cu TVA in contabilitate: noiembrie sau decembrie 2009?
Am pus aceasta intrebare deoarece pe site-ul Ministerului de Finante, la data luarii in evidenta pentru TVA este completat 01.dec.2009.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:52, 27 Noiembrie 2009
noiembrie.

poate este o greseala pe site. cereti o lamurire la administratia financiara.
Daca depasirea plafonului a fost in Octombrie, inregistrarea in termen legal se face pana in 10 Noiembrie (asa cum ati facut dvs), deveniti platitor tva incepand cu 1 decembrie, este corect. AF trebuie sa va emita Certificat de inregistrare in scopuri TVA (CIF) pe care va scrie data luarii in evidenta 01.12.2009. Incepand cu acesta data trebuie sa facurati cu tva.
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
Oranina Dumitru, Contabil
mea culpa...

înregistrarea respectivei persoane se va considera valabilă începând cu:

pct 66, alin 1, lit c) norme metodologice : prima zi a lunii următoare celei în care persoana impozabilă solicită înregistrarea în cazurile prevăzute la art. 153 alin. (1) lit. b) şi, după caz, la alin. (2) din Codul fiscal;

art. 153 alin. (1) lit. b) : dacă în cursul unui an calendaristic atinge sau depăşeşte plafonul de scutire prevăzut la art. 152 alin. (1), în termen de 10 zile de la sfârşitul lunii în care a atins sau depăşit acest plafon - exact speta noastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema tva anacarenina58 anacarenina58 Firma este infiintata in iulie 2014 si a atins plafonul TVA in noiembrie 2014.cu ce luna devin platitor de TVA ? In decembrie 2014 , un posibil client ... (vezi toată discuția)
Plafon tva claudiaP claudiaP Buna ziua, Daca depasesc plafonul tva in noiembrie si depun 010 pana pe 10 decembrie, devin platitor cu 01.01.2012? (vezi toată discuția)
Tva cripa40 cripa40 Am atins cifra de afaceri de 35000euro (valoarea cursului la data aderarii) in data de 23/12/2009. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in continuatre de ... (vezi toată discuția)