avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plafon tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plafon tva

Buna ziua,

Daca depasesc plafonul tva in noiembrie si depun 010 pana pe 10 decembrie, devin platitor cu 01.01.2012?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 08:10, 7 Noiembrie 2011
D 010 o depuneti pana la 10.12.2011 daca CA=sau >35.000 euro*3.3817 lei(curs data aderarii UE)la finele lunii 11-nov- si astlel deveniti platitor de TVA de la 01.ale lunii cand primiti RO-atribut fiscal in scop de TVA de la Finante -poate ca la 01.02.2012 ca dureaza ceva.Pina atunci va desfasurati activitatea normal.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Da, deveniti platitor de TVA incepand cu data de 01.01.2012.
Avand in vedere ca sunt doua pareri diferite, o sustin pe cea expusa de @daniela62 ca fiind corecta.
Din Normele Metodologice
59. (1) In cazul in care o persoana este obligata sa solicite inregistrarea in conditiile art. 153, alin. (1) si (2) din Codul fiscal, inregistrarea respectivei persoane se va considera valabila incepand cu:
a) data comunicarii certificatului de inregistrare in cazurile prevazute la art. 153 alin.(1) lit.a) si lit. b) si, dupa caz, alin. (2), (4), (5), (6) sau (7) din Codul fiscal;
c) prima zi a lunii urmatoare celei in care persoana impozabila solicita inregistrarea in cazurile prevazute la art. 153 alin.(1) lit. b) si, dupa caz, la alin.(2).(2)
Am facut mentiunea de fata ca nu poate aplica TVA pe facturi pina nu are atribut fiscal R- acordat de Adm Fin.Acesta este motivul pentru care am mentionat ca la 01.02.2011-doar daca Adm Fin ii transmite in timp util Certificatul --In scop de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon tva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O societate a depasit in luna nov.2011 plafonul de tva.Pana pe 10.12.2011 se va depune 010.Data atribuirii pt.TVA va fi 01.01.2012? Se modifica calculul ... (vezi toată discuția)
Plafon tva claudiaP claudiaP Buna seara! O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare tva bux10 bux10 Buna seara, Am si eu o intrebare si v-as ruga sa ma ajutati sa gasesc raspunsul: am o firma abia infiintata (iulie), neplatitoare de TVA. As vrea sa inchei un ... (vezi toată discuția)