In decembrie 2013 firma de taxi depaseste plafonul de neplatitor TVA ,depun 010 in 27.01.2014 , azi 31.01.2014 am intrebat daca trec la platitor TVA din 01.02.2014 si mi se spune ca nu au reusit sa prelucreze 010 sa mai revin. In acest caz firma cand devine platitoare de TVA? Cand trebuie sa duc casele de marcat la fiscalizare?
In primul rand in cazul depasirii plafonului pentru intreprinderile mici, aveati obligatia solicitarii inregistrarii in scopuri de TVA in 10 zile de la sfarsitul lunii in care ati depasit sau atins plafonul(art.153, alineatul 1, litera b din CF).
In cazul dat, potrivit punctului 66, alineatul 1, litera c din Normele art sus citat, În cazul în care o persoană este obligată să solicite înregistrarea în condiţiile art. 153 alin. (1), (2), (4) sau (5) din Codul fiscal ori optează pentru înregistrare conform art. 153 alin. (4) din Codul fiscal, înregistrarea respectivei persoane se va considera valabilă începând cu:
c) prima zi a lunii următoare celei în care persoana impozabilă solicită înregistrarea, în cazurile prevăzute la art. 153 alin. (1) lit. b) din Codul fiscal;
Numai bine
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Tva
cripa40
Am atins cifra de afaceri de 35000euro (valoarea cursului la data aderarii) in data de 23/12/2009. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in continuatre de ... (vezi toată discuția)