Am pierdut un proces si o suma mare de bani din cauza unui contract de comodat nelegal.
In 2015 am fost implicat intr-un accident auto si am fost gasit vinovat, cu toate ca stateam pe loc, nu ma deplasam. In 2018 am fost dat in judecata pentru bani, sa isi repare pagubitul masina. Masina era a firmei. Am fost dat in judecata de sofer, persoana fizica, in numele lui propriu si personal.
A castigat la judecatorie.
Eu am facut recurs la tribunal, invocand prescriptia de 3 ani, deoarece masina fiind pe firma, trebuia sa fiu dat in judecata de firma, nu de o persoana fizica, chiar daca el era administrator/asociat unic la firma sa.
Individul a prezentat la tribunal un contract de comodat, antedatat cu 3 ani inainte de accident, in care culmea, scria chiar si ca el are dreptul sa incaseze bani din despagubiti pe accidente. Contract neinregistrat nicaieri, doar semnat de el pt ambele parti si stampilat tot de el, bineinteles, ca doar e firma lui.
Si ce sa vezi... cei 2 judecatori de la tribunal i-au acceptat acest comodat fara data certa !!! Cu toate ca exista articol de lege care stipuleaza clar ca un contract de comodat fara data certa nu poate fi opozabil tertilor.
Am facut apel la curtea de apel si mi-a fost respins ca nefondat. In final, pt o bara stearsa si un proiector zgariat am platit 8000 de lei.
Am epuizat toate caile de atac din Romania, asa ca voi contesta la CEDO acest simulacru de justitie.
Am dreptate sau ma lupt cu morile de vant ? Au procedat judecatorii corect, admitand un contract de comodat fara data certa ?
Nu putem sa ne dam seama de argumentele reținute de judecători decât în urma studierii hotărârilor pronunțate.Probabil nu a fost vorba doar de un comodat judecătorii analizând mai multe probe.La CEDO sansele dvs sunt infime CEDO nu judeca daca soluțiile pronunțate au fost sau nu corecte ci doar daca au fost încălcate anumite drepturi(Cu totul alta poveste).
Poate judec eu prea simplist, dar nici o alta proba nu da dreptul unui judecator sa incalce un articol clar de lege, care stipuleaza clar inadmisibilitatea unei probe. Atunci toti ar putea sa fabrice contracte de comodat, antedatate, care sa le castige procesul. Si nu, nu au fost alte probe care sa sustina acest contract de comodat, fabricat in functie de interesele de moment. NEINREGISTRAT NICAIERI. Nu au dovedit in nici un fel ca a fost intocmit la data care este inscrisa pe el.
Daca doriti si aveti timp liber, va pot trimite hotararile in privat.
Cat despre CEDO, cred ca ma incadrez la art.6, incalcarea dreptului la un proces echitabil. Atata timp cat mai multi judecatori au considerat ca este valabil un contract de comodat care nu respecta conditiile legii, atunci acesti judecatori nu tin cont de lege. Ei aplica legea bunului plac, pentru ca au imunitate, fac ce vor si nimeni nu le poate face nimic. Nu e corect.