avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt în divorț, iar minorul e cu mine în Italia. Am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt în divorț, iar minorul e cu mine în Italia. Am probleme cu mama lui din cauza semnăturilor pe care trebuie să mi le dea, pot cere, temporar, custodie totală?

Sunt în proces de divort cu minor iar minorul locuieste cu mine in Italia. Aici mai tot anul am nevoie si de semnatura mamei pentru diferite chestii birocratice iar divorțul se pare ca se va prelungi datorita autoritatilor italiene. Se poate cere custodia totala temporal pentru a evita problemele cauzate de mama ce doreste sa aibă drepturi dar nu si obligatii? Ma rog de ea pentru fiecare procura iar acum am nevoie de semnatura pentru a schimba pașaportul ce expira in septembrie. Nu ne luptam pt copil eu trag sa ii fie bine copilului, ea nu doreste sa il tina dar ea pare ca nu înțelege ca ancheta sociala nu depinde de mine si refuza sa trimită procura pana nu ii dau divorțul.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua.
Ceea ce doriti dvs., avand in vedere ca la acest moment minorul se afla in Italia, instanta competenta este cea de la domiciliul minorului. Exista o directiva europeana in acest sens, care se aplica in astfel de cazuri.
Procesul se afla pe rol la o instanta din tara iar eu încerc sa evit autoritatile italiene deoarece instantele italiene de multe ori iau decizii aberante si merg pe mentalitatea ca o fetita nu poate fi crescuta numai de tata. Aici rasismul a ajuns la un nivel foarte mare. Datorita unui scandal de tip mafiot in care foarte multi oficiali sunt acuzati ca au luat copii din familii destramate pe motive inexistente neoficial toate anchetele sociale si procesele referitoare la minori sunt oprite. Deci unica soluție este instanta din tara.
Din pacate, nu aveti cum sa evitati instantele italiene, atat timp cat va aflati cu minora in Italia.
REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 din 27 noiembrie 2003
privind competenţa, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti în materie matrioniala.

SECŢIUNEA 2
Răspundere părintească
ART. 8
Competenţă de fond
(1) Instanţele judecătoreşti dintr-un stat membru sunt competente în materia răspunderii
părinteşti privind un copil care are reşedinţa obişnuită în acest stat membru la momentul la care
instanţa este sesizată.

Nu aveti nici o sansa sa evitați,Cand va afla ca minorul este în Italia judecătorul roman va continua poate divorțul dar cererile cu privire la minor vor fi respinse ca inadmisibilă deoarece sunt de competenta instanțelor italiene.
Instanta știe ca minora se afla in Italia, am facut cerere reconventionala din ianuarie, sa cerut initial ancheta sociala la domiciliu, ancheta ce încă nu sa intocmit datorita sistarii neoficiale a anchetelor sociale in Italia, divorțul a fost introdus de soție in tara dar atat instanta cat si avocatii par sa insiste ca eu sunt cel ce blochează finalizarea procesului deși actele oficiale sunt trimise din ianuarie iar autoritatile italiene nu au dat nici un semn. Ceea ce se întâmplă la Târgoviște este sub orice critica, știind ca nu am posibilitate financiara sa angajez pe cineva din afara judetului drepturile îmi sunt incalcate constant mi se cerut sa aduc minora la audiere deși ancheta sociala nu este efectuata iar eu risc sa raman blocat in tara unde nici măcar nu am locuinta deoarece sotia nu vrea sa mai semneze nici un act sau sa îmi dea procura. Sa depun ordonanta prezidentiala in mod sigur nu se rezolva după o săptămână. Asta e, o căsnicie de rahat un divort ce pare ca nu se termina si o femeie immatura ce crede ca dacă îmi face mie rau nu suferă si copilul ei. Si sa nu credeți ca eu am luat copilul, copilul a fost aruncat afara imediat ce a găsit alt sponsor deci nu ne batem pe copil, eu ma sbat sa fie bine iar ea vrea sa fie libera dar fără obligatii referitoare la minor și cât mai rapid posibil.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu aveti nici o sansa sa evitați,Cand va afla ca minorul este în Italia judecătorul roman va continua poate divorțul dar cererile cu privire la minor vor fi respinse ca inadmisibilă deoarece sunt de competenta instanțelor italiene.

Alte discuții în legătură

Divort in romania dar cu domiciliul sotilor si al copiilor in italia ClydeS ClydeS Revin cu o speta din divort ! Sotii traiesc in Italia dar ultimul domiciliu comun a fost intr-o localitate de langa Bucuresti.Divortul va fi in Romania, nu ... (vezi toată discuția)
Divort faneduru74 faneduru74 Doi cetateni italieni casatoriti in Italia, care au locuit pana acum cateva luni in Romania vor sa divorteze. Pot introduce actiunea de divort in Romania ? (vezi toată discuția)
Casatorie in romania, cetatenie italiana, unde se va derula divortul? floreph floreph Buna ziua, Poate cineva ma poate sfatui in cazul urmator: - o prietena s-a casatorit in Romania acum 3 ani, cu un roman - au impreuna o fetita pe care a ... (vezi toată discuția)