avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt însărcinată și am contract de muncă la două ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt însărcinată și am contract de muncă la două societăți. Trebuie să depun dosare la medicina muncii și la ITM pentru ambele locuri de muncă?

Buna ziua,

sunt angajata la doua societati, una cu durata de 8 ore/zi si cealalta cu durata de doua ore/zi. Sunt insarcinata in 13 saptamani si 3 zile conform controlului de spacialitate.

Intrebarea mea este, dupa ce instiintez ambele societati, in scris conform legislatiei, depun la medicina muncii si la ITM dosar pentru ambele societati? sau doar de pe cea cu 8 ore/zi?

Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:14, 31 Iulie 2019
Buna ziua,
Dosarul il depun angajatorii nu dvs., dvs. trebuie sa i anuntati ca sunteti insarcinata si sa aduceti actul de la medic care sa ateste asta, mai departe este treba lor sa anunte ITM-ul si medicul de medicina muncii...
Puteti citi OUG 96/2003 privind protectia maternitatii le locul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare,, pentru a stii drepturile si obligatiile dvs. si ale angajatorului.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este cel care depune actele la ITm si medicina muncii.

În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunțat în scris de către o salariata că este gravida, acesta are obligația să înștiințeze medicul de medicina muncii, precum și inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază își desfășoară activitatea.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie, in caz de concediu medical sa depuneti la ambele societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii de urmati in cazul sarcinii- ghid pt. mamici macko macko Buna ziua, abia am aflat ca sunt insarcinata, doresc prin prezenta sa aflu sfatul indicatiile, celor care sunt in masura si bine voiesc sa ma ghideze care ... (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Daliborka Daliborka Buna ziua im momentul in care angajata prezinta o adev de la speciliast/medicul de familie precum este insarcinata, ulterior ce pasi trebuie urmati? se face ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Droxi Droxi Am un magazin alimentar si de 1 luna am angajat o fata cu contract de munca pe 4 ore . Acum am aflat ca ar vrea sa ramana gravida . Ce obligatii am eu fata de ... (vezi toată discuția)