sunt angajata la doua societati, una cu durata de 8 ore/zi si cealalta cu durata de doua ore/zi. Sunt insarcinata in 13 saptamani si 3 zile conform controlului de spacialitate.
Intrebarea mea este, dupa ce instiintez ambele societati, in scris conform legislatiei, depun la medicina muncii si la ITM dosar pentru ambele societati? sau doar de pe cea cu 8 ore/zi?
Buna ziua,
Dosarul il depun angajatorii nu dvs., dvs. trebuie sa i anuntati ca sunteti insarcinata si sa aduceti actul de la medic care sa ateste asta, mai departe este treba lor sa anunte ITM-ul si medicul de medicina muncii...
Puteti citi OUG 96/2003 privind protectia maternitatii le locul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare,, pentru a stii drepturile si obligatiile dvs. si ale angajatorului.
Angajatorul este cel care depune actele la ITm si medicina muncii.
În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunțat în scris de către o salariata că este gravida, acesta are obligația să înștiințeze medicul de medicina muncii, precum și inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază își desfășoară activitatea.
Concediu maternitate
Droxi
Am un magazin alimentar si de 1 luna am angajat o fata cu contract de munca pe 4 ore . Acum am aflat ca ar vrea sa ramana gravida . Ce obligatii am eu fata de ... (vezi toată discuția)