avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prestare munca persoana fizica pentru alta persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prestare munca persoana fizica pentru alta persoana fizica

In ce conditii poate presta munca o persoana fizica pentru alta persoana fizica?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 29 Iulie 2019
Legal se poate incheia un contract juridic de prestari servicii (mentionare sarcini care revin partilor din contract, modul de efectuare a platilor, garantii lucrarii, forta majora, etc.).
Prestatorul trebuie sa declare veniturile obtinute la ANAF.
In baza unui c.i.m. se poate presta munca pentru o alta persoana fizica.

Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.

Prin angajator , porivit Codului Muncii, se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.

Angajarea se poate face in baza unui c.i.m. cu norma intreaga /cu timp partial, pe durata nedeterminata/determinata.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pentru minori pe perioada vacantei cherim cherim Am 16 ani jumate si vreau sa stiu ce fe de contract de munca as putea sa fac pentru a fii sigura ca primesc salariul.. (vezi toată discuția)
Angajare minor vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca pentru un minor in varsta de 16 ani mai trebuie altceva decat acordul parintilor,si daca pentru o angajare pe perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)
Varsta minima de angajare Claricom Claricom Dorim sa angajam un elev de 16 ani cu program n ormal pe perioada vacantei si cu program redus in timpul scolii.Se poate?Trebuie acordul parintilor(dau ... (vezi toată discuția)