avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... de unde pot obtine documente care sa ateste ce ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

de unde pot obtine documente care sa ateste ce contributii si impozite au fost platite de angajator?

...am fost angajat la o firma de administrare imobile 2 ani de zile si patroana de acolo nu mi-a platit darile la stat(cas, cnas, bugetul de stat,somaj).Unde pot sa ma duc sa ma interesez legal,si sa obtin legal niste hartii ca sa o dau in judecata ,ca ea nu mi-a platit aceste obligatii...firma in luna decembrie este anuntata de ANAF se v-a inchide...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:28, 28 Noiembrie 2009
Cred ca la adimistratia financiara pentru persoane juridice unde se elibereaz fisa de platitor.
va multumesc pt sfat,am fost la administratia financiara si mi-au spus ca vor stampila firmei la care lucrez,eu le-am spus ca numai lucrez si eu doresc dovada de plata a darilor la stat...m-au trimis sa vb cu patronul firmei,eu le-am spus ca nu o intereseaza asa ceva,chiar pe mine si pe colegii mei care am descoperit ,ne-a invitat sa o dam in judecata,nu stim cum sa procedam
Mai puteti incerca la Casa de pensii si la ITM teritorial.

Daca nu, in actionati in instanta si cereti dovada platii obligatiilor salariale.
Pentru contributia de asigurari sociale solocitati casei teritoriale de pensii o adeverinta CAS. Din ea rezulta perioadele pentru care a fost achitata aceasta contributie (ulterior datei de 01.04.2001).
Pentru CASS (sanatate) si somaj intrebati la fiecare institutie care se ocupa de acestea (casa de sanatate, agentia de ocupare a fortei de munca).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act doveditor cim partial adimicu adimicu Buna ziua, De aproximativ 4 ani mai am un al doilea contract de munca - cu 4 ore, insa cu intermitenta.( adica nu in toti acesti 4 ani).La inceput am avut si ... (vezi toată discuția)
Contributii unitate neplatite Alesssa Alesssa Buna, care sunt implicatiile pentru un angajat in cazul in care angajatorul sau nu plateste la timp contributiile aferente (sanatate, CAS, somaj, ... (vezi toată discuția)
Verificare contribuții angajator adriana gusan adriana gusan Buna,am suspiciunea că angajatorul nu achită dările la stat .lucrez la o asociație de 7 ani ,primesc fluturași o data pe an ,nu vor să se deranjeze in ... (vezi toată discuția)