avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta pensionare

Am 51 de ani si 33 ani in campul muncii ( fara vreo grupa ). As dori sa stiu , conform noii legi a pensiilor varsta minima la care pot iesi la pensie. ( nu mai stiu daca exista pensie anticipata, etc sau daca a aparut ceva nou )

Eventual, cat este cotizatia minima pentru a plati contributia la pensie pentru un an de munca ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriana68 , utilizator 21:13, 31 Iulie 2019
Care este data nasterii ?

Pentru anul 2019 cota contribuţiei de asigurări sociale este de 25%, astfel încât contribuţia lunară datorată pentru contractele de asigurare va fi cel puţin 520 lei pentru Venitul lunar asigurat minim de 2.080 lei.
data nasterii iulie 1968
Dupa actualele prevederi va puteti pensiona :
- la limita de virsta dupa iulie 2031;

- anticipat dupa iulie 2026, cu un stagiu de 43 de ani;

- anticipat partial dupa iulie 2026 , cu un stagiu de peste 35 de ani.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Maria Cret Maria Cret Am 30 ani vechime cu tot cu anii de facultate. In ce conditii ma pot pensiona daca am varsta de 50 ani? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata assa assa Sunt nascut in 1951 si indeplinesc conditia solicitata privind perioada completa de contributie la fondul de pensii. Am 31 da ani de activitate in campul ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare! am 53 de ani si 35 de ani in campul muncii, fara grupe. ... Adriana68 Adriana68 Buna ziua. Am 53 de ani si 35 de ani in campul muncii, fara grupe. Conform noii legi a pensionarii care inteleg ca este valabila din septembrie 2021, cand ar ... (vezi toată discuția)