Buna ziua,
Sunt administrator la o asociatie de proprietari de 22 ani.
Acum ma gandesc sa renunt. Mentionez ca numai eu ma ocup de toate activitatile care tin de asociatie; presedintele semneaza documentele necesare si cam atat. Comitetul executiv si cenzori exista teoretic dar implicarea este zero. La fel si implicarea locatarilor e tot zero; adunare generala s-a facut o singura data in 15 ani si atunci de nevoie.
Am lucrat cu registru de casa dosare cu facturi si chitante pentru fiecare luna si chitantiere.; am si registre cu fondurile diverse stranse. Probema este ca nu am facut niciodata balanta, Acum am incercat sa o fac prima data. si imi iese activul mult mai mare decat pasivul. Pot numai sa presupun ca diferenta ar fi de la parti din fondurile de reparatii din trecut care au ramas necheltuiti si s-au tot adunat in contul asociatiei.
Mentionez ca n-am avut niciodata dificultati cu platile desi volumul restantelor e constant cam cat totalul de plata pe luna curenta.
Am evidenta clara numai pentru fodul de rulment colectat cel de penalitati colectate si ultimul fond de reparatii care nu a fost inca cheltuit.
In 22 ani s-au adunat munti de dosare cu documente si chitantiere pe care le pastrez dar practic imi este imposibil sa socotesc fila cu fila sa gasesc sursa diferentei. V-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul in care as preda acesta gestiune; repet activul mai mare ca pasivul, dar diferenta este mare, cam 20%.
Multumesc
Nicu
Daca adunare generala s-a convocat o singura data inseamna ca echipa manageriala a inteles sa incalce dispozitiile in domeniu care obliga convocara adunarii generale,cel putin o sata pe an in primul trimestru
Daca a fost convocata adunare generala o singura data in 15 ani cum au fost realizate descarcarile de gestiune anuale,cum au fost acordate drepturi financiare lunare in lipsa unui buget de venituri si cheltuieli ?
In lipsa analizarii documentelor este imposibil de precizat sursa diferentei
Probabil ati gresit pe undeva....este bine ca activul este mai mare. Sunt niste bani in plus. Puteti sa-i evidentiati cumva...puteti crea un fond, il denumiti fond diferente sau special....informati comitetul . Cand va prelua o firma care are un program bun, se va gasi ceva....