petschovschi a scris:
Ce-ati face in locul meu ?
Nu ma pun in locul dumneavoastra ca ar insemna sa va dau sfaturi ceea ce este cel mai usor lucru. Dar incerc sa va spun chiar ce am facut eu intr-o situatie asemanatoare, fara a avea documente, situatii contabile...
Am cumparat un registru de casa si-am trecut la icasari de la "zero" si apoi plati.
Am luat legatura cu furnizorii si am primit de la acestia "fisa clientului" ce am folosit-o la intocmirea fisei furnizorilor pentru asociatie.
Am convocat comitetul executiv saptramanal vreo 2 luni pentru a decide si rezolva problemele curente.
Am intocmit unele contracte din ziua preluarii fara sa gasesc vreun contract vechi cu femeia de serviciu, casier, cenzor, administrator...
Am cautat si-am obtinut de la arhiva Judecatoriei statutul asociatiei pentru ca nu am gasit asa ceva in asociatie.
Am cumparat un registru de 200 de pagini pe care l-am alocat proceselor verbale de adunare generala si sedintelor de comitet.
Am fost la finante si-am obtinut situatia obligatiilor si a platilor catre bugetul de stat.
Am convocat adunarea generala dupa 6 luni (nu dupa un an) in care am prezentat un buget de venituri si cheltuieli, luand si alte hotarari...
Am deschis cont la o banca
Treptat, pe masura ce descopeream cate ceva, valorificam, corectam si reglam in evidentele contabile conform legii...
Toate acestea si multe altele le-am facut impreuna cu 2 membri ai comitetului si-un cenzor, avand mereu impotriva alti doi membri foarte vocali care cereau mereu anchete, care-au reprosat de la prima sedinta de comitet pana la prima adunare generala la 6 luni cand si-au dat demisia si-au fost alesi altii in locul lor.
Cam dupa un an am avut totul pus la punct si asociatia a inceput a se redresa si finaciar si cu ajutorul instantei unde am deschis vreo 8 procese in primele doua luni impotriva restantierilor.
Incercati si rezolvati problemele curente, faceti totul bine de acum inainte si lasati cele vechi acolo unde le este locul: in trecut.