avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata partial

Am muncit 8 ani grupa a doua de munca,am stagiu complet de cotizare. (barbat). Am implinit 60 ani. Cate luni ar urma sa fiu penalizat si cu ce procent? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:01, 3 August 2019
Eu am lucrat 8 ani grupa a doua de munca. Schimba acest lucru numarul de luni de penalizare a pensiei si daca da ,cu ce procent?
8 ani de grupa II de munca reduce varsta standard de pensionare cu 1 an si 6 luni
In aceste conditii pensionarea la 60 de ani inseamna penalizarea pentru 42 luni de anticipare(60-18).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare gabitza1007 gabitza1007 tatal meu are varsta de 59 de ani impliniti.are vechime in munca din anul 1969 si pana in prezent, in momentul de fata lucrand cu contract de munca.de pe ... (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters245741 ContSters245741 Tatal meu nascut in iulie 1952, stagiu cotizare 40 ani si 8 luni dintre care 9 ani si 11 luni grupa II doreste sa stie cand se poate pensiona anticipat fara ... (vezi toată discuția)