avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Proceduri/instructiuni de lucru dispozitive medicale
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Proceduri/instructiuni de lucru dispozitive medicale

Buna ziua,

Unde pot gasi o procedura/instructiuni de lucru care sa cuprinda urmatoarele:

1) modul in care se desfasoara distributia dispozitivelor medicale:
2) identificare si trasabilitate dispozitive medicale;
3) modul de actiune in cazul raportarii unui incident de catre un utilizator.
Baza legala aplicabila celor mai sus mentionate este:
1) ISO 13485 - editia in vigoare;
2) Directiva 93/42;
3) Legea 95/2006 - Titlul XX;
4) HG 54/2009;
5) OMS 1008/2016;
6) OMS 1009/2016.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 09:33, 25 Noiembrie 2021
Daca cineva va da o procedura/ instruictiune utilizata intr-o anume firma va face un deserviciu si sunt pasibila dea primi amenzi consistente din partea ITM si DJSP.
Intocmirea de proceduri/ instructiuni proprii ssm la o firma are la baza identificarea si evaluarea riscurilor profesionale pe locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii, care difera de la firma la firma.
Ati mentionat baza legala. Studiati legislatia si intocmiti instructiuni proprii ssm respectiand astfel prevederile Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.12 (1) Angajatorul are următoarele obligaţii:
a) să realizeze şi să fie în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice;
b) să decidă asupra măsurilor de protecţie care trebuie luate şi după caz, asupra echipamentului de protecţie care trebuie utilizat;
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
e) să elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor;
f) să asigure şi să controleze cunoaşterea şi aplicarea, de către toţi lucrătorii, a măsurilor prevăzute în planul de prevenire şi de protecţie stabilit, precum şi a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, prin lucrătorii desemnaţi, prin propria competenţă sau prin servicii externe;
~ Conținut șters la cerere ~
O astfel de procedura nu este o hartie de 2-3 pagini. Daca s-a convins ca este o lucrare complexa si dna. Bobeica a reusit sa o intocmeasca (exclus, dupa parerea mea sa o fi primit de undeva), costurile nu au fost simbolice.
~ Conținut șters la cerere ~
Va pot ajuta cu procedurile dorite. Va rog sa ma contactați in privat. Eu am facut asemenea proceduri pt concentratoare de oxigen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructiuni de lucru si ssm OWARDO OWARDO 1-CUM poti face niste instructiuni de LUCRU daca nu ai carte tehnica a utilajului ? 2-POt instructiunile propii SSM - sa cuprinda ( sa fie integrate ... (vezi toată discuția)
Instrucțiuni periodice ssm GabsStoica GabsStoica Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și sunt la început de drum ca și inspector pe SSM. Cred că îmi va lua mult timp să invăț ținând cont ... (vezi toată discuția)