avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitate certificat energetic emis inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitate certificat energetic emis inainte de reabilitare termica bloc

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui apartament, doresc sa-l vand. Pentru a-l inchiria, in octombrie 2013 am scos certficatul energetic, Acesta are nota energetica 74,8/ clasa C. In 2017 blocul a fost reabilitat termic. Stiam ca la blocurile reabilitate termic, nu mai e necesar certificatul energetic, posibil sa ma insel, nu cunosc legislatia in domeniu. Discutand cu un agent imobiliar, i-am expus situatia, mi-a precizat ca daca este clasa C, trebuie scos un nou certificat energetic. Nu mi-a precizat motivele. Noul certificat va avea evident o clasificare mai buna datorita reabilitarii termice facute.
Nu sunt sigur ca e corect ce mi-a spus, nu as dori sa platesc un serviciu inutil, de aceea va intreb:
-este vreo problema cu clasa C?
-vechiul certificat mai este valabil?
Simplificand, eu compar cazul prezentat cu cel al vanzarii unui aparat electrocasnic caruia i-am schimbat motorul cu unul nou, mai performant dar nu precizez aceasta. Poate gresesc, de aceea apelez la forum.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe locuinta flo72 flo72 Buna ziua, Locatarii din blocul meu au decis ca in 2015 sa facem reabilitarea termica a blocului (polistiren exterior) si audit energetic, cu o firma ... (vezi toată discuția)
Legislatie certificat energetic cimpeanr cimpeanr Buna ziua, as dori sa ma lamuriti in legatura cu obtinerea acestor Certificate Energetice si anume: Legea 372/2005 la aliniatul (1) al art. 13 precizeaza ca ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca o cladire care detine certificat de performanta energetica conform legii nr. 372/2005, este scutita de ... (vezi toată discuția)