avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atestatul de administrator condominii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atestatul de administrator condominii

Conform legii 196/2018, pentru a putea desfasura activitatea de administrare, este necesar ca persoana in cauza sa obtina un atestat de administrator condsominii.
Avand in vedere ca administratorul nostru are deja un atestat de administrare imobile cu valabilitate nelimitata, obtinut in 2013, mai trebuie el sa obtina acest nou atestat de administrare condominii, care practic inseamna acelasi lucru cu atestatul de administrare imobile?
Conform definitiei din lege, un condominiu este un imobil cu cel putin 3 unitati de proprietate individuale, deci practic o sub-categorie a imobilelor..
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:26, 5 August 2019
dupa noua lege 196/2018 atestatul se reinoieste la 4 ani. In baza atestatului poate administra orice imobil in orice sector. Acum in vara se reiau cursurile pentru atestat- chiar daca au exoirat sunt valabile pana la sfarsitul lunii Septembrie 2019( data la care a intrat in vigoare noua lege)
Legiuitorul a impus persoanelor care exercita responsabilitatea de administrator de imobile ca la interval de 4 ani sa obtina nou atesta,tocmai pentru motivul ca acestia sa desfasoare activitatea cu respecatrea si aplicarea dispozitiilor in vigoare
In speta chiar daca administratorul dv detine atestat profesional,in temeiul disp L nr 196/2018 detine obligatia sa reinnoiasca atestatul
Trebuie refacut si certificatul de calificare profesionala. Azi am sunat la ptimarie (sector 6). Pentru eliberarea unui nou atestat, trebuie adus un certificat de calificare emis de anumite firma, care au aprobarea primariei pentru sustinerea cursurilor. Adica...trebuie refacut cursul.
Dar, in baza carei legi anuleaza ei un certificat emis de catre o firma acreditata la momentul respectiv? Normal, ar trebui sa fie valabil...
am spus mai sus, atestaul este valabil pana la finalul lunii Septembrie 2019 data la care a intrat legea 196/2018 in vigoare. Pana atunci se presupune ca Ministerul Invatamantului acrediteaza firmele care fac cursurile( care in acest an o sa fie mai lung).


Corina89 a scris:


, atestaul este valabil pana la finalul lunii Septembrie 2019 data la care a intrat legea 196/2018 in vigoare.
.

Daca atestatul este valabil pana in luna septembie 2019 ,si actualmente sigur ne aflam in data de vineri 02 august 2019 ,cum afirmati ca legea nr 196/2018 "a intrat" in vigoare in septembrie 2019?

Alte discuții în legătură

Atestat administrator dritaS dritaS Am obținut atestatul de administrare imobile în urmă cu aproximativ 10 ani.In 2013 când era obligatorie înființarea unei persoane juridice privind ... (vezi toată discuția)
Administrator imobil caradis caradis Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a ... (vezi toată discuția)
Admistratorii de imobile atestati în baza l230/2007, trebuie să se ateste dinou in baza l196/2018? eugen.b eugen.b Buna ziua. Sunt administrator de imobile începând cu anul 2011. In anul 2010 am urmat cursurile de pregătire că și administrator de imobile iar la ... (vezi toată discuția)