avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care este legislația care reglementează angajarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care este legislația care reglementează angajarea și promovarea personalului contractual în cadrul inspectoratelor scolare?

Bună ziua,

As avea rugămintea la dumneavoastră să-mi spuneți care este cadrul legal
care reglementează ocuparea unui post vacant sau temporar vacant în cadrul inspectoratelor scolare?
Care este legislația specifică în vigoare cu privire la angajarea personalului contractual?
Un post temporar vacant în cadrul unui inspectoratul școlar poate fi ocupat fără concurs?
Am participat la un concurs pentru funcția de consilier superior în cadrul unui inspectorat scolar. Au fost doua posturi disponibile, eu fiind a treia, nu am fost admisa. Diferenta dintre punctajul obținut de mine și punctajul obținut de cele doua concurente care au obținut postul a fost foarte mica, asta după ce am depus o contestatie și mi s-a reevaluat lucrarea.
După finalizarea concursului am aflat faptul ca aceste doua persoane erau deja angajatele Inspectoratului Scolar chiar în cadrul departamentului pentru care s-a scos postul la concurs. În organigrama oficiala de pe site-ul instituției, persoanelor care au obținut postul figurează ca angajate de la începutul anului 2019, chiar în cadrul departamentului pentru care s-a scos postul la concurs.
Daca lucrau deja acolo, de ce nu s-a urmat procedura promovarii?
Care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmez pentru a deschide o acțiune în contencios administrativ?
Inițial trebuie sa depun o reclamație administrativă către aceasta instituție?

Lămuriți-mă ca nu găsesc o explicație logica pentru aceasta situație.

As aprecia mult daca mi-ati raspunde.
Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
ancuta1ancuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 3 August 2019
HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare pe alt post grigoremarinel grigoremarinel buna ziua , am si eu o nelamurie, lucrez in cadrul unui liceu incadrat in functia de supraveghetor de noapte intre timp am terminat facultatea de economie si ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Suntem institutie, (personal contractual) publica asistenta sociala,postul de conducere de contabil sef scos la concurs se organizeaza dupa legea 286/2011 ... (vezi toată discuția)
Poate fi ocupat un post vacant pe perioada nedeterminata de catre un angajat pe perioada determinata prin redistribuire? LucianT LucianT Este vorba de un spital, posturile au aceeasi specialitate, acelasi nivel de studii si apartin de aceeasi structura (Laborator de analize medicale). Postul pe ... (vezi toată discuția)