avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie minori

Se poate casatori un minor în vârstă de 16 ani fara acordul părinților? Cand intervine instanta judecătorească si decide ca minorul se poate casatori fara acordul părinților?
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
Magda1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magda1989 , utilizator 15:35, 3 August 2019
Art. 272

(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.

Corina89 a scris:

Art. 272

(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.

Dar daca ambii părinți refuza, instanța de tutela poate hotărî ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)
Casatorie la 16 ani mitza16 mitza16 vreau sa stiu exact daca fata are 16 ani IMPINITI si parinti sunt de acord mai trebuie dispensa de varsta? (vezi toată discuția)
Bună seara, am, și eu o întrebare, dacă o fata de 16 ani ... Chlau_dia Chlau_dia Bună seara, am, și eu o întrebare, dacă o fata de 16 ani se căsătorește, părinți mai depind de ea, sau ii mai pot face ceva??? (vezi toată discuția)