avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu carte de identitate provizorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu carte de identitate provizorie

Detin dubla cetatenie Republica Moldova si Romania. Domiciliul este in Republica Moldova. In Romania cu pasaportul mi-am facut carte de identitate provizorie (deci am resedinta in Romania).
Pot sa ma angajez cu carte de identitate provizorie la o norma mai mare de 4 ore/zi?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 27 Ianuarie 2020
Puteti fi angajat ,chiar daca aveti carte de identitate provizorie, cu c.i.m. fie cu norma intreaga , fie cu timp partial mai mare de 4 ore/zi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns!
Care ar putea fi argumentul/argumentele, legea nr X sau un subpunct a unei legi care m-ar ajuta sa dovedesc acest lucru?
Strict nu veti gasi un text de lege expres ....

art.17 C.mun.
...
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
.....

Codul civil - art.82 si urm.
Atributele prin care are loc identificarea unei persoane fizice sunt imperativ si expres prevazute de lege, ele fiind aceleasi pentru toate persoanele fizice, constand din dreptul la nume, la domiciliu si la starea civila.

OUG 97/2005
art. 13
(1) Actul de identitate face dovada identității, a cetățeniei române, a adresei de domiciliu și, după caz, a adresei de reședință.
....

art.12
...
(3) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin act de identitate se înțelege cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.
Buna ziua,

Avand in vedere ca acest document - cartea de resedinta - are valabiliate de un an, poate fi angajat pe perioada nedeterminata? De asemenea, mai trebuie raportata angajarea la Directia de Imigrari?

Multumesc,
Loredana Panait
In opinia mea, angajarea se va face pe durata determinata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)
Buna. un cetatean din republica moldova cu pasaport romanesc ... Michelle.9 Michelle.9 Buna. Un cetatean din Republica Moldova cu pasaport Romanesc cu domiciliul in strainatate si cu carte de identitate provizorie se poate angaja full time (8 h)? (vezi toată discuția)
Domiciliul si resedinta Tarana Tarana Sunt posesor al unui pasaport CRDS avand domiciliul declarat in strainatate .De asemenea posesor al unei carti de identitate provizorie valabila 12 luni ... (vezi toată discuția)