avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card European de Sănătate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card European de Sănătate

Buna ziua,
De ceva timp CNAS nu mai eliberează carduri Europene de Sănătate ci in locul lor certificate format A4 nerecunoscute in UE in tari precum Ungaria și Germania. Câțiva cetățeni români au avut experiența neplăcută de a se prezenta în spitale din Szeged, Budapesta sau Augsburg Germania si aducând în discuție aceste certificate au primit raspunsul ca ei nu le recunosc. Dacă erau carduri din plastic, era altceva. Asta e procedura, li s-a spus acestor cetateni romani.
Inteleg si stiu ca pe aceste certificate sunt menționate aceleași date ca pe cardul fizic dar se pare ca nu sunt bine vazute.

As dori sa intreb, ce ar fi de facut in aceasta situație? De ce cnas nu mai elibereaza carduri? Cum sa procedeze romanul odată ajuns in urgenta Intr un spital din ue, cu certificat nerecunoscut?

Alte discuții în legătură

Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)
Eurocard mihaelacic mihaelacic Care este posibilitatea ca un cetatean roman care prezinta la un birou de internari carte de identitate cu cetatenie romana valabila, domiciliu in Romania, ... (vezi toată discuția)
Cardul european de sanatate - tergiversare emitere, asigurare alternativa iondragomir iondragomir Sunt total dezamagit si dezorientat.Am fost astazi la Casa judeteana de asigurari de sanatate,unde mi-am depus actele pentru obtinerea cardului european de ... (vezi toată discuția)