avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cardul european de sanatate - tergiversare emitere, ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cardul european de sanatate - tergiversare emitere, asigurare alternativa

Sunt total dezamagit si dezorientat.Am fost astazi la Casa judeteana de asigurari de sanatate,unde mi-am depus actele pentru obtinerea cardului european de sanatate,deoarece imi pregatesc plecarea.M-am informat pe internet,unde totul parea f.simplu in obtinerea cardului in max.10 zile.Nici vorba de asa ceva.Dupa ce am stat aprox.2 ore la rand,mi s-a eliberat o hartie cu titlul Certificat Provizoriu de inlocuire pentru cardul de asigurari de sanatate.Au spus de acolo ca daca sper sa primesc card sa sun la Bucuresti,dar slabe sperante.Ce fac eu cu aceasta hartie in Anglia in caz de vreo problema medicala????Clar ca este egala cu 0!!!Daca tot card nu primesc,ce sa fac???Ce alta asigurare as putea sa-mi fac totusi???


Cel mai recent răspuns: rbtm , utilizator 12:54, 19 Martie 2013
Certificatul provizoriu are aceeaşi valoare ca şi card-ul, în condiţiile în care nu se poate elibera cardul european.
Aveti dreptate cand spuneti ca acea hartie este 0.Am patit-o cu fiul meu care, a suferit o interventie chirurgicala in Italia si avea in loc de card, o hartie valabila 6 luni.M-am deplasat de urgenta in Italia, am mers la Casa de sanatate din orasul respectiv si am incercat sa le explic ca la noi, in Romania, cardul poate fi si o hartie. Nu m-au inteles dar, am avut noroc ca eu aveam card adevarat si atunci au trecut cu vederea acea hartie.Am renuntat sa mai merg la Casa de asigurari si sa-mi prelungesc acest card(sunt din Bucuresti).Cand plec in strainatate, imi fac asigurare la o firma de asigurari, recunoscuta international,dar aceasta costa in functie de durata deplasarii.Este rentabila numai daca sunteti plecat pe o perioada scurta de timp.
Am sunat la Bucuresti,la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate,unde mi-am spus problema.N-o sa va vina sa credeti,mi-a spus d-na de acolo ca nu se mai elibereaza cardurile acelea plasticate,ci doar hartia care cu regret spun d-lui avocat ce a avut bunavointa sa-mi raspunda,NU ARE NICI O VALOARE.Unde sunt drepturile noastre de cetateni europeni care se trabiteaza peste tot?!Suntem marginalizati,suntem doar o cantitate neglijabila.Casele de asigurari de sanatate???Niste birouri unde stai la coada ore in sir fara sa rezolvi nimic.nU-mi ramane decat sa mai adaug langa cele doua D-uri de sus inca unul si anume DEZGUSTAT!!!!
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
iondragomir, utilizator
Carduri nu se elibereaza pentru ca, se pare, nu s-a reinnoit contractul cu societatea care le producea. Daca dumneavoastra sunteti rezident prin strainatate si nu aveti incredere in acest certificat provizoriu, va sfatuiesc sa cereti de la Casa de Sanatate eliberarea formularului 121 (perioada lui de valabilitatea poate trece de 1 an). Dupa ce Casa de Sanatate va elibereaza acest formular (il veti primi in 2 exemplare), va duceti cu el la medicul de familie din tara in care sunteti rezident, ca sa va ia in evidenta. Acesta pastreaza un exemplar si vi-l stampileaza pe cel de-al doilea, care trebuie sa ajunga inapoi la Casa de Sanatate din Romania.
Daca nu sunteti rezident, ci doar turist prin Anglia (care lucreaza sau nu), va puteti face o asigurare privata, de preferinta la o societate recunoscuta in Anglia.
Multumesc pentru raspuns,eu sunt un parinte care nu a vazut Anglia decat pe harta.Vreau sa plec in aprilie la fiica mea care lucreaza acolo de 3 ani si care este pe cale sa aduca pe lume primul meu nepot.Vreau sa o ajut in aceasta perioada cu ce pot,vreau sa-i fiu alaturi desi nu mi-e usor sa-mi iau lumea in cap cum s-ar spune.De aceea tot pun aici intrebari si cu perioada de sedere,sa stiu cat am dreptul sa stau si sa fiu in regula.Mai astept asadar sfaturi.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in uk iondragomir iondragomir Fiica mea lucreaza in UK de 3 ani,cu contract de munca.Vreau sa merg la ea dupa ce va naste sa o ajut o perioada.Exista o limita de timp pe care am dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Obținere formular s1, pentru mama mea pensionară Oaie Oaie Încerc de 6 luni să obțin formularul S1 de la casa de asigurări de sănătate Buzău, mama mea fiind pensionară, și momentan locuiește la mine în ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)