Fiica mea lucreaza in UK de 3 ani,cu contract de munca.Vreau sa merg la ea dupa ce va naste sa o ajut o perioada.Exista o limita de timp pe care am dreptul sa o stau acolo?
Aveti din cate stiu 90 de zile sedere libera la fiecare sase luni, conform directivei UE de libera circulatie, daca intentionati sa stati mai mult de 90 de zile va trebui sa cereti permis de sedere.
Sunt total dezamagit si dezorientat.Am fost astazi la Casa judeteana de asigurari de sanatate,unde mi-am depus actele pentru obtinerea cardului european de sanatate,deoarece imi pregatesc plecarea.M-am informat pe internet,unde totul parea f.simplu in obtinerea cardului in max.10 zile.Nici vorba de asa ceva.Dupa ce am stat aprox.2 ore la rand,mi s-a eliberat o hartie cu titlul Certificat Provizoriu de inlocuire pentru cardul de asigurari de sanatate.Au spus de acolo ca daca sper sa primesc card sa sun la Bucuresti,dar slabe sperante.Ce fac eu cu aceasta hartie in Anglia in caz de vreo problema medicala????Clar ca este egala cu 0!!!Daca tot card nu primesc,ce sa fac???Ce alta asigurare as putea sa-mi fac totusi???